Putevi droge

Optužena braća povezana sa sedam pošiljki heroina od 177 kg?

droga
Davor Višnjić/Večernji list
21.04.2010.
u 12:07

S kokainom i heroinom su uhićeni i osuđeni Enver Pašić, Esad Ličina i Rifat Ibišević koji su povezani s Ismetom Omerovićem

Pod kodnim imenom Igman vodila se akcija SIPA-e protiv skupine koja se sumnjiči za kriminal međunarodnih razmjera, kazao je agent Sado Halilović, u jučerašnjem nastavku suđenja braći Hamdi i Lutvi Daciću, koji je promijenio ime u Haris Zornić, Aciku Canu i firmi Majorka, optuženim za međunarodni šverc droge i pranje novca.

Halilović je ispričao da su imali saznanja o velikom švercu droge preko BiH koja potječe iz Afganistana, Turske i Pakistana.

Ovaj svjedok je kao i istražitelj u odjelu za droge u Njemačkoj Kristof Lipski ispričao da su Dacići povezivani sa sedam velikih zapljena ukupno 177 kilograma droge u posljednjih nekoliko godina u nekoliko europskih zemalja.

“S kokainom i heroinom su uhićeni i osuđeni Enver Pašić, Esad Ličina i Rifat Ibišević koji su bili povezani sa Ismetom Omerovićem, zvanim Profesor i Begom Muškićem.

Istražujući izvore financiranja izgradnje hotela Exclusive, došli smo do saznanja da je ovaj luksuzni hotel s četiri zvjezdice sagrađen novcem čije se podrijetlo nikako nije moglo utvrditi”, kazao je agent Sado Halilović te dodao da su braća Dacić bili vlasnici pola hotela Exclusive, dok je drugi dio vlasništva pripadao Turčinu Aciku Canu. Prema njegovim riječima, Majorka nije izdala nijednu fakturu ni za jednu nabavu za Exclusive, a na evidenciji zaposlenih je imala samo jednu osobu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?