Upozorenje

Olimpijske igre bit će meta Al-Qaide!

london 2012
PA/Pixsell
30.05.2012.
u 09:36

Europol vjeruje da će islamisti ovo ljeto osvećivati smrt Bin Ladena. Englezi imaju spremno čak 13.000 vojnika.

Sudionici i gledatelji Olimpijskih igara u Londonu, baš kao i njegovi stanovnici, mogli bi ovo ljeto provesti u velikom strahu. Proizlazi to iz zaključka Europola koji je istaknuo upravo Olimpijske igre u Londonu kao veliki ljetni događaj koji bi mogao biti meta terorističkih napada. Sigurnosni eksperti upozoravaju da bi se Al-Qaida upravo na taj način mogla pokušati osvetiti za smrt svog vođe Bin Ladena.

Spremne i cyber bande

European Union Criminal Intelligence Agency naglašava da se Al-Qaida posljednjih godina usredotočila na individualni džihad, ali i ističe da bi ta teroristička organizacija mogla poželjeti izvesti udar koji će za posljedicu imati masovne ljudske gubitke i tako postići psihološki utjecaj koji će ostaviti veliki i dugi trag na zapadnu civilizaciju. Ali i na popularnost džihada. O tome je u svom nedjeljnom izdanju pisao britanski dnevnik “Independent” koji još iznosi da Sjedinjene Američke Države upozoravaju Veliku Britaniju da informatičari mogu očekivati napad organiziranih cyber-bandi, čiji će cilj također biti Olimpijske igre u Londonu.

Ratni brodovi na Temzi

U tom upozorenju stoji da će hakerski pokušaji upadanja u informatički sustav Igara rasti kako se bude približavao 27. srpnja, dan ceremonije službenog otvaranja Igara. Britanska vlada uložila je milijune funti u osiguranje natjecatelja i gledatelja.

Mjere uključuju i projektile zemlja-zrak stacionirane na vrhu nekih zgrada, ratne brodove na Temzi, ali i 13.000 spremnih vojnika, 48.000 zaštitara i 18 kilometara elektrificirane ograde uz koju će patrolirati 55 patrola s policijskim psima. No, ni svi oni neće moći pokriti kompletnu transportnu mrežu koja će, predviđa se, biti najranjivija sigurnosna točka Igara, posebice ako su u pitanju solo teroristi.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?