zaboravljeni

Olimpijska borilišta u Sarajevu uništena su i zapuštena

sarajevo olimpijska borilišta (1)
Foto: reuters/pixsell
1/6
29.10.2013.
u 20:25

Zidovi nekih borilišta na kojima su padali rekordi i osvajale se medalje sada su pretvoreni u podlogu za grafite kojima nove generacije izražavaju svoje stavove, a na duh nekog prošlog vremena podsjeća tek maskota Vučko

Na možda najveći sportski događaj u bivšoj državi, Zimske olimpijske igre u Sarajevu 1984. godine, danas podsjećaju još samo ruševine borilišta u okolici olimpijskog grada. Olimpijska skakaonica, staza za bob i sanjkanje, mjesto na kojima su se dodjeljivala odličja, potpuno su zapuštena i obrasla, a velika većina uništena je srpskim granatiranjem tijekom rata u Bosni i Hercegovini.

Zidovi nekih od borilišta na kojima su padali rekordi i osvajale se medalje sada su pretvorena u podlogu za grafite kojima nove generacije izražavaju svoje stavove, a na duh nekog prošlog vremena podsjeća tek maskota Vučko, koji također polako blijedi.

>>Rusima se ugasila olimpijska baklja, upalili je upaljačem!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?