Čitluk

Održana donatorska večer za socijalno najugroženije žitelje

Donatorska večer
05.12.2012.
u 10:03

Prikupljeno 5600 KM koje će za Božić biti podijeljene najsiromašnijima

U hotelu Brotnjo u Čitluku održana je donatorska večer “Činimo dobro pomažući drugima”, s koje će sav prihod biti iskorišten za pomoć socijalno najugroženijim žiteljima Brotnja. Korisnu i hvale vrijednu akciju pokrenula je i organizirala Zajednica žena HDZ BiH “Kraljica Katarina Kosača“ Čitluk u suradnji sa svim župnim uredima Broćanskog dekanata.

Pomoć bližnjima

Brotnjaci imaju veliko srce, a velikodušnost, solidarnost i odlučnost da pomažu ljudima u nevolji uvijek bile su i ostale vrline koje stoljećima krase te plemenite i vrijedne ljude, uopće ne čudi što je donatorska večer uspjela i što je prikupljeno 5600 KM koje će se kao božićni dar podijeliti najsiromašnijim obiteljima. Njihova ljubav i odlučnost da u ovo predbožićno vrijeme pomognu svojim bližnjima i tako iskažu svoju velikodušnost, okupila je na donatorskoj večeri ljude i svih dijelova Brotnja te goste iz Širokog Brijega i Mostara. U ime organizatora, sudionicima donatorske večeri obratio se dekan Broćanskog dekanata fra Mate Dragićević, koji je kazao kako se i sam Isus, rađajući se u skromnoj štalici, solidarizirao s najmanjima, prezrenima, odbačenima, siromašnima. Fra Mate je pritom istaknuo: - To svima nama daje jedan signal da, ako slavimo Božić, onda moramo usmjeriti svoje srce prema onima koji su u potrebi i nevolji i sa svima podijeliti radost Božića. Vi to upravo činite... Svaki dar koji se večeras ovdje skupi je ogroman jer znam da je iz srca - kazao je fra Mate, te čestitao Zajednici žena HDZ BiH “Kraljica Katarina Kosača“ na pokretanju ideje koju su župni uredi odmah prihvatili.

Radost Božića

U svom obraćanju nazočnima, čitlučki načelnik Ivo Jerkić također je pozdravio tu lijepu ideju Zajednice žena te istaknuo kako je ovo lijep način da se radost Božića podjeli i s obiteljima lošijeg imovinskog stanja kako bi i njima Božić bio ugodniji. Jedna od gošći na donatorskoj večeri bila i poznata književnica Sonja Jurić, čija će slikovnica “Božićni dar” u petak biti predstavljena na otvaranju kulturne manifestacije “Božićni susret s Maticom u Brotnju”. Sudionici donatorske večeri kupovali su njezine slikovnice : “Proljeće ponovno dolijeće”, “Suncokret pognute glave” i “Božićni dar”, a odlukom autorice sav prihod od prodaje slikovnica namijenjen je za humanitarne svrhe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?