Kiseljak

Održana 33. likovna kolonija ‘Planinski krajolik’

Kolonija
15.07.2013.
u 11:58

Ivo Miro Jović - predsjednik Napretkove podružnice Kiseljak, naglašava kako se od prodaje likovnih radova financiraju projekti od općeg interesa

U organizaciji kiseljačke podružnice HKD “Napredak“ u Kiseljaku je, a u povodu Dana općine i patrona župe Kiseljak, održana Likovna kolonija “Planinski krajolik“. U radu kolonije sudjelovalo je 18 umjetnika iz BiH, Sarajeva, Mostara, Čapljine, Livna, Viteza, Kaknja, Tuzle i Zenice, potom iz RH, a najbrojniji su bili članovi Udruge “Fortuna art“ koja okuplja likovne umjetnike iz Zagreba i okolice, te umjetnici iz Srbije, konkretno Zrenjanina, članovi mađarskog društva “Petefi“. - Oko polovice umjetnika su akademski slikari. Iako je tema planinski krajolik, umjetnicima je ostavljeno da odluče što će slikati i kako. Od tehnika zastupljeni su ulje na platnu, akril i crtež, i to manjih formata - kaže Ivana Ribičić, voditeljica kolonije. A umjetnici su inspiraciju pronašli odmah po dolasku u Kiseljak. Motiva za slikanje bilo je napretek, u parku u kojemu se smjestio izvor prirodne mineralne vode, ali i prirodnim ljepotama. Nakon Kiseljaka, umjetnici su nastavili stvarati na imanju obitelji Stanić na Gajicama iznad Kreševa. Likovnu koloniju 33. po redu otvorenom je na izložbi radova nastalih na ranijim kolonijama, kao i najnovijim uratcima proglasio Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine. - Ovo je manifestacija s bogatom tradicijom, a sudeći po licima umjetnika ova će se tradicija i nastaviti - istaknuo je. U glazbenom dijelu programa nastupili su Napretkov tamburaški zbor i solistica Marijana Drmač. Sve naslikane umjetnine ostaju kao dar Kiseljaku, podružnici HKD Napredak, a njihovom prodajom, naglašava Ivo Miro Jović, predsjednik podružnice, financiraju se projekti od općeg interesa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?