Široki Brijeg

Održan 6. grand prix u gađanju glinenih golubova

Gađanje
22.10.2012.
u 09:41

Nastupilo je 30 strijelaca iz sedam klubova, iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, a pobjede su odnijeli strijelci iz Zagreba

Šesti tradicionalni Grand prix Široki Brijeg u gađanju na glinene golubove u kao i uvijek besprijekornoj organizaciji Streljačkoga kluba Široki Brijeg na strelištu na Mostarskom blatu okupio je trideset strijelaca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Medalje najboljima

U dvodnevnom natjecanju momčadska pobjeda pripala je SK Gaju iz Zagreba, u čijem su sastavu bili istaknuti hrvatski olimpijci, braća Josip i Ante Glasnović. Zagrepčani su slavili uvjerljivo, pogodivši 349 “glinjenjaka”. Drugi su bili strijelci Budve (319), treći strijelci Trnova (311). Uz pobjednike još su nastupili strijelci UNIK – a (Zadar), Herceg Novog, Neuma i Širokobriježani. U pojedinačnom natjecanju najbolji je bio Ante Glasnović, njegov brat Josip bio je drugi, dok je treće mjesto pripalo Nikoli Perišiću iz Herceg Novog. Najbolje momčadi i pojedinci nagrađeni su peharima i medaljama.

Zajedničko druženje

- Žao nam je što na natjecanje ovaj put nije došao i osvajač zlatne olimpijske medalje u Londonu Đovani Černogoraz. On je u posljednju trenutak otkazao dolazak zbog sklapanja sponzorskog ugovora u Brescviji u Italiji. Obećao je kako će sigurno doći sljedeće godine - rekao nam je Tomislav Mandić, koji se osobno najviše potrudio oko organizacije natjecanja i večer uoči finala ugostio sve natjecatelje u svom restoranu Gurman. Društvo se odlično zabavilo uz nastup popularne glazbene skupine Širokobriješki dukati, a svi su bili oduševljeni hercegovačkim specijalitetima i dobrom domaćom kapljicom. Širokobriješki gospodarstvenik Mićo Crnjac sudionicima je darovao pakete vina i sira. Nakon natjecanja, priređen je i bogati zajednički ručak u lijepom blatskom okružju. (M.Knezović)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije