BiH - Portugal

Odluka će ipak pasti u Lisabonu

bih
Reuters
11.11.2011.
u 22:12

Šansu utakmice imao je Vedad Ibišević kada je 81. minuti promašio "zicer"

Utakmica na Bilinom polju je sinoć završila bez pogodaka. Oba tima su imala svoje prilike, ali rezultat na semaforu se ipak nije mijenjao. U prvom poluvremenu reprezentativci BiH nisu uspjeli napraviti niti jednu ozbiljniju priliku prema golu gostiju. U prve tri minute gosti su pokušali brzim akcijama ostvariti prednost, ali šutevi i ubačaji Nanija i Ronalda nisu postigli svoj cilj. Najbolju šansu gosti su imali u 9. minuti nakon sjajno uigrane akcije Nanija i Postige, koji je povratnu loptu sjajno dodao Coentrau, i čiji volej s 18 metara Asmir Begović sjajno brani. Ronaldo, sinoćna zvijezda susreta, isprobao je i svoj šut s 30-ak metara iskosa i s njim najavio ofenzivniju igru Portugalaca od 15. minute. To je uzrokovalo da je Sead Salihović dvije minute kasnije zaradio žuti karton zbog prekršaja na Ronaldu. Ponovno je uslijedila kombinacija Portugalaca, a Postiga je s 18 metara šutirao preko gola. U idućoj šansi Nani je centrirao s desne strane, a Postiga je skinuo loptu Moutinhu.

Sjajni Fereira

Uslijedio je i prvi ozbiljniji napad domaćih nogometaša. Salihović je s lijeve strane pokušao uposliti Džeku u šesnaestercu gostiju, ali je u prvom poluvremenu sjajni Fereira dobro reagirao. U 26. minuti Ronaldo je, nakon što je poslužen od Fereire, pokušao nadmudriti obranu domaćina. Snažno je šutirao nisko, a Adnan Zahirović je uklizao i blokirao udarac. U 29. minuti domaći su imali korner s lijeve strane, a Misimović je pokušao iznenaditi vratara Patricia i centrirao loptu na prvu vratnicu. U 39. minuti bilježimo dobru akciju Rahimića, Misimovića i Pjanića, ali je u završnici loptu ispred Džeke ponovo odnio Fereira. Do kraja prvog dijela nije bilo ozbiljnijih akcija, a sudac je pokazao i žuti karton Postigi zbog faula nad Jahićem.

Pomogao i travnjak

Na početku drugog poluvremena, točnije u 51. minuti nakon dodavanja Nanija, Ronaldo se našao sam pred Begovićem, ali njegov šut je završio daleko od bh, gola. Tome je doprinio i loš travnjak na Bilinom polju jer je lopta upravo u trenutku šuta Ronalda krivo odskočila. Do iduće šanse se čekalo sedam minuta, ali Postiga se nije najbolje snašao pred golom BiH i Portugal je propustio još jednu priliku. BiH je prvi put u drugom dijelu zaprijetila gostima u 72. minuti. Akciju je započeo Maletić, loptu dodao do Džeke, čiji šut s 25 metara završava iznad gola gostiju. Najbolju šansu je BiH imala u 74. minuti. Nakon centaršuta s lijeve strane, lopta je došla do Ibiševića koji se sam našao sam pred golom gostiju, ali nakon užasnog šuta lopta je završila u gol-autu. U 81. minuti Ibišević je možda promašio odlazak BiH na Euro. Nakon sjajnog dodavanja, bh, napadač se našao sam pred vratarom Patriciom, ali snažan šut je otišao iznad gola gostiju i propala je najbolja šansa na utakmici. Uzdah tribina izmamio je Spahić, koji je nakon kornera gostiju nespretno reagirao i umalo postigao autogol. Ipak, Begović je sačuvao svoju mrežu.

Ključne riječi

Komentara 1

CL
cleuna
02:09 12.11.2011.

Ma čemu se Bosna može nadati u Lisabonu? Mogu samo moliti alaha da izgube sa što manje razlike i da se ne obrukaju.Glavna ispostava je pala u sred Istanbula,a filijala će past u Lisabonu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?