Zasjedanje

Odlučuje se o prijedlogu zakona o zabrani negiranja genocida

parlament
VL FOTO
10.01.2012.
u 10:36

Na dnevnom redu 19. sjednice Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nalazi se ukupno 26 točaka

Devetnaesta sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zakazana za četvrtak, 19. siječnja 2012. godine sa početkom u 10 sati u Sarajevu. Na dnevnom redu se nalazi ukupno 26 točaka, a između ostalo zastupnici će raspravljati o prijedlogu zakona o zabrani negiranja, minimiziranja, opravdavanja ili odobravanja holokausta, zločina genocida i zločina protiv čovječnosti, predlagači: zastupnici Azra Hadžiahmetović i Beriz Belkić, prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o policijskim službenicima BiH.

Očekuje se kako će se zastupnici izjasniti o inicijativi zastupnika Zvonka Jurišića sa 12. sjednice Doma, održane 27. listopada 2011., koja glasi: “Inicijativa za sazivanje tematske sjednice Parlamentarne skupštine BiH, odnosno Zastupničkog doma, prije usvajanja proračuna BiH s direktorima svih agencija, direkcija, uprava, gdje bi se upoznali sa svim ugovorima o najmu prostora, broju zaposlenih po nacionalnoj strukturi, kvalifikaciji, koeficijentima za isplatu plaća.

Također, očekuje se kako će Parlament dati suglasnost na ratifikaciju Sporazuma o financiranju između KfW, Frankfurt na Majni iz Njemačke i vlade Švicarske, koju predstavlja Državno tajništvo za ekonomske odnose, i Vijeća ministara BiH, koju predstavlja Ministarstvo financija i trezora BiH, za 900.000 eura za pripremu programa Vodosnabdijevanje i upravljanje otpadnim vodama u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?