reakcije u svijetu

Odlazak Pape: Njemačka vlada ganuta, Australci mu žele dobro

papa (1)
Reuters/PIXSELL
11.02.2013.
u 13:10

- Njemačka vlada ima najveće poštovanje prema Svetom ocu, zbog onoga što je učinio, zbog doprinosa katoličkoj crkvi tijekom njegovog života.

Nakon što je papa Benedikt XVI. objavio da se povlači s dužnosti uslijedile su reakcije dužnosnika i država, prenose strani mediji. Njemačka vlada objavila je da je ''ganuta i dirnuta'' iznenadnom ostavkom Pape Benedikta , inače rođenog Nijemca.

- Kao kršćani i katolici ovime smo ganuti i dirnuti- kazao je glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert na konferenciji za novinare.

- Njemačka vlada ima najveće poštovanje prema Svetom ocu, zbog onoga što je učinio, zbog doprinosa katoličkoj crkvi tijekom njegovog života. Bio je na čelu katoličke crkve gotovo osam godina te je ostavio vrlo osoban potpis kao mislilac na čelu crkve, te također kao pastir. Kakva god bila objašnjenja za ovu odluku, moraju se poštovati- dodao je Seibert.

Oglasio se i bivši australski premijer Kevin Rudd: Papina ostavka zbog lošeg zdravlja nevjerojatna je vijest. Svi Australci žele mu dobro. Duboko je dirnuo našu zemlju.  

>> Papa Benedikt XVI. se povlači: Odlazim zbog dobrobiti Crkve!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije