tuže aviokompaniju

Odbili putnicu jer je "preteška", žena umrla čekajući prikladan let

avion, zrakoplov
Reuters/Pixsell
28.11.2012.
u 11:35

Suprug Vilme Soltesz, koja je težila 193 kg i preminula od zatajenja bubrega prije nego što je za nju pronađen alternativni let, tužio je aviokompanije Delta Airlines i KLM od kojih traži 6 milijuna dolara odštete

Suprug Amerikanke koja zbog svoje težine nije mogla letjeti iz Mađarske u SAD te koja je poslije preminula od zatajenja bubrega tužio je zrakoplovne kompanije i traži odštetu od 6 milijuna dolara, javlja BBC. Naime, Vilma Soltesz koja je težila 193 kilograma odbijena je na dva leta kompanija Delta Airlines i KLM u listopadu. Bolovala je od bolesti bubrega i dijabetesa, a zbog nepovjerenja odbila je da je liječe mađarski liječnici te se na terapiju trebala vratiti u SAD. Od zatajenja bubrega preminula je prije nego što je za nju pronađen prikladan let.

U svojim izjavama kompanije Delta Airlines i KLM, kojima je trebala letjeti, kazale su da su učinile sve u svojoj moći kako bi pomogle obitelji.

Soltesz je prvotno trebala letjeli avionom nizozemske kompanije KLM, međutim oni je nisu mogli ukrcati na let na kojem je zbog težine rezervirala dva sjedala. Kazali su joj da se odveze u Prag jer će joj tamo biti omogućena sjedala u većem zrakoplovu Delta Airlinesa. No, kako navodi odvjetnik njezina muža, u tom zrakoplovu nije mogla svezati pojas te joj je pilot naredio da se iskrca iz njega.

Kompanija Delta Airlines u svojoj izjavi kazala je da je učinila sve kako bi Soltesz mogla letjeti te da je bilo ''fizički nemoguće'' ukrcati je u zrakoplov. Međutim odvjetnik njezina muža kazao je za CBS da je ta kompanija bila odgovorna za njezin povratak budući da je njihovim letom Vilma Soltesz odletjela u Mađarsku.

>> Liječnici imaju predrasude prema pretilim pacijentima

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije