SVE OSTAJE ISTO

Odbijene izmjene Zakona o reviziji branitelja

vojska
Arhivska fotografija
08.07.2010.
u 13:32

Klub Hrvata u Domu naroda od početka je bio protiv ovakvog nacrta, a Josip Perić, šef ovog kluba je kazao da nisu protiv revizije, nego su protiv ovakve revizije.

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici nije usvojio Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite.

Nedostajao je jedan glas da bi Nacrt zakona bio usvojen jer je 29 izaslanika bilo ZA, 12 protiv i tri suzdržana.

Predlagač ovakvog nacrta zakona bio je zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Zastupničkom domu Zijat Mušić.

Na proračunskim uštedama u ovom segmentu radi Federalna vlada zajedno s međunarodnim financijskim partnerima, a Mušić smatra kako će se njegovim prijedlogom postići i taj željeni cilj revizije.

On je objasnio izaslanicima da niti jedan pripadnik bilo koje postrojbe HVO-a, Armije BiH, MUP-a ili bilo koje druge legitimne braniteljske organizacije neće ostati bez svojih prava.

Klub Hrvata u Domu naroda od početka je bio protiv ovakvog nacrta, a Josip Perić, šef ovog kluba je kazao da nisu protiv revizije, nego su protiv ovakve revizije.

- Ni jedan zakon koji je sadržan na jednoj stranici, a treba da uređuje ovako bitnu oblast, nije dobar - dodao je.

Perić je pojasnio kako Potvrda o neisplaćenim vojničkim plaćama ne može biti ovjet za reviziju, jer, kako je kazao, nema je ni on, a od početka rata je bio načelnik saniteta u HVO-u.

Dodao je da je revizija itekako potrebna "jer da smo imali 500.000 branitelja ne bismo imali granice BiH gdje su sada".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?