MEDIJI

Odašiljač Biokovo zbog radova će imati lošiji TV signal u Hercegovini

televizori
Goran Stanzl/Pixsell
15.07.2010.
u 07:53

Vrijeme radova na zamjeni glavnog UHF antenskog sustava je od 13. srpnja do 4. kolovoza te će odašiljači raditi smanjenom snagom

Gledatelji u zapadnoj Hercegovini koji prate televizijski program medijskih kuća iz susjedne Hrvatske (HRT, RTL, Nova TV...) imat će u sljedećih nekoliko dana lošiji prijam programa na TV ekranima, zbog tehničkih priprema puštanja u pogon digitalne mreže na odašiljačkom sustavu Biokovo. Prema priopćenju Javnog poduzeća Odašiljači i veze RH, predviđeno vrijeme radova za zamjenu glavnog UHF antenskog sustava je od 13. srpnja do 4. kolovoza.

Za vrijeme radova analogni odašiljač koji emitira program HTV2 te odašiljači koji emitiraju programe ostalih nacionalnih televizija radit će smanjenom snagom na pomoćnim antenskim sustavom pa je u udaljenim područjima konzumnog područja odašiljača Biokova moguć lošiji prijam programa HTV2. Za to vrijeme će analogni odašiljač, koji emitira program HTV1, raditi s nepromijenjenom snagom.

U istom razdoblju će digitalni odašiljači MUX A i MUX B mreže s istog odašiljača raditi također na pomoćnim antenskim sustavima. Po završeku radova na zamjeni UHF antenskog sustava digitalni odašiljači MUX A i MUX B mreže počet će emitirati na novi antenski sustav, a analogni odašiljač za HTV2 će do dana gašenja analognih odašiljača 7. rujna nastaviti s radom na pomoćnom antenskom sustavu.

Spomenimo da će jednostavnom kupovinom uređaje za prijam digitalnog signala gledatelji šireg dijela zapadne Herecegovine i dalje moći bez problema pratiti signal nacionalnih TV kuća iz Hrvatske. Cijena uređaja za prijam digitalnog TV signala kreće između 35 i 70 KM. Digitalizacija javnog RTV sustava u BiH previđena je 2011.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?