Kiseljak open

Od prijavljenih 280 u kvalifikacije ušlo 80 tenisača iz 17 zemalja

Robert Biletić
Ana Popović
29.05.2010.
u 12:40

Pokrovitelj turnira Borjana Krišto, predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine

U organizaciji Općine Kiseljak i teniskog kluba Eliptic u Gromiljaku pokraj Kiseljaka danas, 29. svibnja, počinje 11 međunarodni «Jana Kiseljak open 2010» teniski turnir. Od prijavljenih 280 igrača, u kvalifikacijama i glavnom dijelu turnira sudjelovat će njih 80. U kvalifikacijskom dijelu turnira koji traje do utorka natjecat će se 48 tenisača, a u glavnom dijelu turnira 32. 28 sudionika glavnog turnira već je poznato, a preostalih osam dobit će se nakon kvalifikacija.  Turnir se održava pod okriljem ITF-a, Međunarodne teniske asocijacije, a natjecatelji su bodovani na ATP listi od 300-tog mjesta pa naviše.

«U posljednjih deset godina ovo je bio najbolji seniorski turnir na ovim prostorima. Ove nam je godine uspjelo pretvoriti ga u međunarodni. Na ovoj organizacijskog razini zasad planiramo i ostati», kaže Robert Biletić, direktor turnira.

«Za Kiseljak ovo je najznačajniji sportski događaj u proteklih deset godina», naglašava Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Općine Kiseljak. Kiseljak je pored najboljih tenisača ih BiH, među kojima je i Aldin Šetkić, ugostio i tenisača iz nama susjednih zemalja, nekoliko europskih te prekooceanskih država. Na turniru sudjeluju tenisači iz ukupno 17 država; BiH, Hrvatske, Srbije, Austrije, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Češke, Belgije, Francuske, Nizozemske, Njemačke, Švicarske, Španjolske, Rusije, Cipra te dalekog Čilea.

Turnir završava 6. lipnja, a zatvorit će Borjana Krišto, predsjednica Federacija BiH pod čijim visokim pokroviteljstvom se održava. Pokrovitelji su Federalno ministarstvo okoliša i turizma i Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Srednjobosanske županije dok je generalni pokrovitelj tvrtka «Sarajevski kiseljak».                             

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?