TELEFONIJA

Od Nove godine skuplji telefonski impulsi te pretplata na priključak

telefon
večernji
03.12.2010.
u 09:03

Najviše poskupljuje pretplata na fiksnu telefoniju. Cijena telefonskih impulsa također će biti uvećana

Uz cigarete, kavu, kruh i prehrambene proizvode, od Nove godine građane BiH dočekat će i veće cijene telefonskih usluga. Tri telekom-operatera u BiH,višu cijenu telefonskih usluga, koja uključuje i veću pretplatu, pravdaju novim pravilom Regulatorne agencije za komunikacije. Iz, po broju korisnika, najvećeg telekomunikacijskog operatera u BiH - BH Telecoma - poručuju da će mjesečna pretplata od 1. siječnja 2011. za građane biti uvećana s postojećih 9,80 na 13 KM.

Veće cijene razgovora

Cijena telefonskih razgovora unutar BiH, u ovom telekomunikacijskom operateru bit će ista, s tim da će prema drugim operaterima s postojećih 0,04 biti povećana na 0,044 feninga po minuti. Iz BH Telecoma poručuju da će morati povećati i cijenu za poziv s fiksne na mobilnu mrežu. Minuta razgovora s BH mobile mrežom stajat će 0,19 KM, umjesto postojećih 0,17 KM, dok za druge mreže ostaje cijena od 0,36 KM po minuti. U HT-u Mostar rade na korekciji cijena telefonskih usluga i pretplate s kojom bi u javnost trebali izići u idućih dana.

Kvaliteta telefoniranja

Iz M:tela ističu da će naplaćivati za privatne korisnike pretplatu i od 10,95 KM, ali će, kao i BH Telecom, uključiti novčani bonus od 4,2 KM ili 140 besplatnih minuta. Cijena mjesnih telefonskih razgovora u BH Telecomu ostaje 0,33 KM, ali će pozivi prema drugim fiksnim operaterima biti 0,044, umjesto sadašnjih 0,04 KM po minuti, bez uključenog PDV-a. S ciljem zaštite interesa korisnika telekomunikacijskih usluga te osiguranja konkurentnosti operatera na tržištu BiH, RAK je započeo s aktivnostima na definiranju obveza triju bh. operatera u mjerenju kvaliteta javnih telekomunikacijskih usluga u fiksnoj mreži, što će biti i javno objavljeno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?