vesna pusić:

"Od Mihailovićeve rehabilitacije najviše će stradati Srbija"

vesna pusić,vuk jeremić (1)
Foto: T. Krasnec
1/3
23.03.2012.
u 15:32

– Dođite u Beograd pa ćemo o tome razgovarati – rekao je srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić.

– Ako sud zaista rehabilitira četničkog vojvodu Dražu Mihailovića i ako to zaokupi srpsku javnost, pa čak i u ovo predizborno vrijeme, od toga će najviše stradati Srbija – rekla je ministrica Vesna Pusić u Bruxellesu uoči sastanka sa srpskim kolegom Vukom Jeremićem. Pusić je sudjelovala na Vijeću ministara vanjskih poslova EU, a uoči kratkog susreta s Jeremićem novinari su je pitali kako će moguća rehabilitacija Draže Mihailovića utjecati na odnose Zagreba i Beograda.

Na isto pitanje ministar Vuk Jeremić nije želio odgovoriti, rekavši samo da je to, doduše delikatna, ali ipak unutarnja stvar Srbije. Na pitanje Večernjeg lista kakvu poruku ta "unutarnja stvar" šalje o Srbiji svijetu, Jeremić je rekao: "Dođite u Beograd pa ćemo o tome razgovarati". Ministrica Pusić obrazložila je zašto smatra da je pokušaj rehabilitacije četničkog vojvode opasna stvar za Srbiju.

– To je jedan povratak na teme, na način razmišljanja i na pokušaj redefiniranja vlastitog identiteta na koje nitko u regiji u svojoj prošlosti nije bio imun. Ali svatko tko je to pokušavao, sam je od toga najviše stradao. Ja im želim da izbjegnu taj problem. Ali o tome će ipak morati sami odlučiti – rekla je ministrica Pusić.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

LI
Livi
17:19 23.03.2012.

Zar samo to od nje! Pokusamo li mi rehabilitirati Pavelica ili jos bezazlenije nositi ustaska obiljezja, pa cemo imati javljanje svih svjetskih medija, a pogotovo dezurnih policajaca Golsteina, Puhovskog, Pusica, Teselica i svih nevladinih udruga.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?