Međugorje

Očekuje se više od 100 tisuća hodočasnika iz cijeloga svijeta

Međugorje
Mile Pavlović
08.06.2012.
u 10:15

Posljednjih godina u svetište Kraljice mira Međugorje najviše dolaze vjernici iz Italije

Veliki broj katoličkih vjernika iz cijeloga svijeta hodočasti u međugorsko svetište Kraljice mira. Svakoga dana, posebno od sredine travnja do sada, u Međugorje pristižu hodočasničke skupine iz Italije, Ukrajine, Poljske, Austrije, Njemačke, Slovačke, Češke, Španjolske, Potrugala, Francuske, Irske, Australije, SAD-a, Argentine, drugih dijelova svijeta te brojni vjernici iz RH i BiH.

Iskustva vidjeoca

U srijedu je u Međugorju boravilo desetak tisuća hodočasnika, kojima je s vanjskog oltara iza crkve sv. Jakova svoja iskustva iznosio te o međugorskim događanjima i značenju Gospinih poruka za cijeli svijet nadahnuto govorio vidjelac Ivan Dragićević, čije su riječi prevođene na engleski jezik. Inače, zbog velikog broja hodočasnika, svakodnevno se u međugorskoj crkvi i drugim mjestima svetišta slave svete mise na nekoliko svjetskih jezika. Broj hodočasnika u Međugorju osobito se povećao nakon što je Sveta Stolica, pri Kongregaciji za doktrinu vjere, utemeljila višečlano i stručno međunarodno povjerenstvo za praćenje i istraživanje fenomena Međugorja. Dolascima vjernika pridonosi približavanje jubilarne 31. obljetnice Gospinih ukazanja.

Brojni hodočasnici

Osim što nazoče molitvama i sv. misama u svetištu, hodočasnici pohode Brdo ukazanja i Križevac, mole se kod kipa Uskrslog Spasitelja te neizostavno posjećuju grob poznatog međugorskog svećenika fra Slavka Barbarića, Majčino selo i vrt sv. Franje u Bijakovićima i ostala mjesta u svetištu, a čine sve da se sastanu s nekim od Gospinih vidjelaca. Za 31. obljetnicu se očekuje dolazak 100.000 hodočasnika. Posljednjih godina u Međugorje najviše dolaze vjernici iz Italije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?