završne riječi

Obrana tvrdi da nema dokaza za pet mafijaških likvidacija

Zijad Turković
05.09.2013.
u 10:04

O medijima - Jesu li počinjene mnogobrojne povrede među kojima je djelomično isključivanje javnosti

“Tražimo oslobađajuću presuda zbog nedostatka dokaza” - kazao je jučer u svojom prvom dijelu završne riječi Fahrija Karkin, odvjetnik Zijada Turkovića, optuženog da je vođa zločinačke organizacije koja je počinila čitav niz zločina.

Do korica

- Ja tražim samo da se rukovodite onim što stoji u spisu. Od njegove prve do posljednje korice, ničim drugim, kazao je Karkin, koji je u uvodu svog obraćanja kazao je da su na račun njegovog klijenta izrečene laži koje nikada ne mogu postati istina. - Iskaz na kojem se temelji ova optužnica dao je Isljam Kalender, čovjek koji je uhvaćen u krađi auta zajedno sa svojim sinom i kod kojeg su tog trenutka pronađeni droga i novac. Međutim, tužitelji su nasjeli na lovinu koju im je on ponudio i slijedili je do ovog momenta, kazao je Karkin dodajući da će sve dokazati u svom izlaganju. Potom se osvrnuo i na karakteristike procesa koji se tijekom dvije godine vodio protiv optuženih koji se terete za pet monstruoznih ubojstava, trgovinu narkoticima, pljačku 2,5 milijuna KM sa Sarajevskog aerodroma, otimačinu dionica Fabrike čarapa Ključ i druga djela.

Iznošenje laži

Prema njegovim riječima, počinjene su mnogobrojne povrede među kojima je u prvom redu djelomično isključivanje javnosti iz cijeloga slučaja. - Nepotrebno je bilo isključiti javnost od trenutka saslušanja Kalendera jer javnost nije mogla vidjeti njegovo ponašanje sudnici. Nismo dobili odluku o njegovom proglašenju zaštićenim svjedokom, kao ni odluku o imunitetu. Isti je i sa Seadom Dumanjićem za kojeg smo saznali da je svjedok u uvodnoj riječi Tužiteljstva, kazao je Karkin i predložio pokretanje kaznenog postupka protiv Isljama Kalendera zbog iznošenja laži.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije