Novi detalji akcije

Objavljene fotografije ljudi ubijenih uz Osamu bin Ladena

osama
Foto: Reuters
1/5
05.05.2011.
u 08:35

Među fotografijama je i ona Osamine supruge za koju se prvo mislilo kako je ubijena dok je korištena kao živi štit

Fotografija ubijenog vođe Al Qa'ide Osame bin Ladena još uvijek nije objavljena, a nije poznato hoće li je i kada Bijela kuća uopće objaviti.

Prema dostupnim podacima SAD ne želi objaviti fotografiju jer je prilikom ubojstva glava najtraženijeg svjetskog terorista navodno uništena do neprepoznatljivosti i fotografije su vrlo uznemirujuće. Osim toga Washington strahuje kako bi objavljivanje same fotografije moglo potaknuti novi val ekstremizma i terorizma.

>>Amerika neće objaviti fotografije mrtvog bin Ladena

Pojavila su se i brojna pitanja oko samog pokopa i načina sahrane tijela ubijenog bin Ladena, no Amerikanci odgovaraju kako je sve obavljeno prema islamskim običajima prema kojima tijelo preminuloga mora biti sahranjeno u roku 24 sata. Pretpostavlja se kako je sahranjen u moru da ne bi njegov grob postao svojevrsno "svetište" i jesto hodočašća nekih novih ekstremista i terorista.

Neki izvori govore kako Obama nije htio ponoviti slučaj rastegnutog suđenja Sadamu Husseinu te probleme s dokazivanjem krivnje bin Ladenu u slučaju napada na "Twinse"

>>Obama je želio izbjeći cirkus oko smještaja i suđenja bin Ladenu

Istovremeno u javnosti su se ipak pojavile fotografije osoba koje su ubijene uz bin Ladena u akciji američkih specijalaca.

Među fotografijama je i ona Osamine supruge za koju se prvo mislilo kako je ubijena dok je korištena kao živi štit, no na kraju se uspostavilo da je ranjena tijekom akcije.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije