Fikret Abdić

Obitelj strahuje od novih optužnica protiv Abdića

Fikret
VL FOTO
14.12.2011.
u 10:03

U obitelji Fikreta Abdića kažu kako strahuju od podizanja novih optužnica u Hrvatskoj koje su, kako kažu, montirane

Povjerenstvo za uvjetni otpust odlučilo je da Fikret Abdić izlazi na slobodu u ožujku 2012. Povjerenstvo je više od tri sata zasjedalo u Puli i raspravljalo o tome hoće li uvjetno pustiti na slobodu Fikreta Abdića, koji u Puli izdržava 15-godišnju zatvorsku kaznu zbog ratnog zločina počinjenog u zapadnoj BiH.

Oduševljenje u Kladuši

Ovu vijest su s oduševljenjem dočekali i žitelji Velike Kladuše, o čemu zorno govori i činjenica da su pred pulskim zatvorom u znak potpore Fikretu Abdiću bili i članovi Demokratske narodne zajednice iz BiH, predvođeni predsjednikom Rifatom Dolićem. Što se pak obitelji Abdić tiče, čini se da je ova odluka unijela dozu mira. Kći Fikreta Abdića, Elvira Abdić-Jelenović, izrazila je zadovoljstvo odlukom Povjerenstva i zahvalila je Hrvatskoj televiziji što ih je “obavijestila o toj bitnoj informaciji za obitelj, ali i za tisuće građana zapadne Bosne”. Naime, upravo je Hrvatska televizija prva prenijela prva vijest o puštanju Abdića na slobodu.

Vraća se poduzetništvu

Prema njezinim riječima, Fikret Abdić će se po izlasku iz zatvora ponovno vratiti poduzetništvu. Elvira Abdić-Jelenović je dodala da joj je jučer ujutro otac telefonski poručio da se njegov svijet zove Agrokomerc i da živi u tom svom svijetu. - Za odluku Povjerenstva smo saznali od novinara HRT-a, a otac jutros (jučer ujutro, nap.a.) od mene u redovitom telefonskom pozivu.
Iako nas je u posjetu pripremio na ovakav ishod, priznajem da sam bila iznenađena. Evo, ni sada ne vjerujem da se to doista dogodilo.
Odluka da će biti na slobodi, mogla je biti donesena i u rujnu jer
ništa što se navodilo kao razlog odgađanja nije promijenjeno do
ovoga mjeseca, prosinca. To nas navodi na tvrdnju da je
“sloboda našeg oca” bila predmet pogodbe. Ono od čega opravdano strahujemo jest montiranje novih optužnica
 koje, nažalost, u hrvatskom pravosuđu niču kao gljive
 poslije kiše - zaključila je Elvira Abdić-Jelenović u svojoj izjavi.

Ključne riječi

Komentara 1

BK
B Kosa
21:21 14.12.2011.

Fikret je davno trbo biti na slobodi, mozda nije trebo u zatvoru ni biti on nije planiro nikakve zlocine okolnosti su bile takve.U agro komercu zelim da uspije i zaposli svoj narod ali male su sanse pokreniti proizvodnju i poslovati danas. Neznam smijeli se uopce i vratiti u bosnu mnogi su ekstremisti na njega digli ajku i ako in ima mnogo gori koji nikada nece dobiti ni dana zatvora

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?