Bosansko Grahovo

Obilježavanje 150. godišnjice župe sv. Ilije

Biskup Komarica
29.06.2013.
u 11:53

Biskup Komarica je razgovarao i s članovima Župnog pastoralnog vijeća, zatim Župnog ekonomskog vijeća...

Banjolučki biskup msgr. Franjo Komarica, boravio je u kanonskoj vizitaciji u župi svetoga Ilije Proroka u Bosanskom Grahovu. Župom svetoga Ilije Proroka u Bosanskom Grahovu, koja se sprema svečano obilježiti 150 godina svoga postojanja, upravlja mladi svećenik vlč. Dražen Mirčić. S njim zajedno banjolučki biskup msgr. Franjo Komarica slavio je svetu misu, na kojoj se okupilo 40-ak župljana, među njima veliki broj djece.

Pripreme za obljetnicu

U svom pozdravu banjolučkom biskupu msgr. Franji Komarici i upravitelj župe vlč. Mirčić i djevojčica ovogodišnja krizmanica izrazili su radost što u Godini vjere i godini župnog jubileja biskup msgr. Franjo Komarica i službeno pohađa tu malu, ali odanu župnu zajednicu, župu svetoga Ilije Proroka u Bosanskom Grahovu. Biskup je pohvalio njihovu vjernost Kristu i Crkvi, te korijenima njihovih pradjedova. Biskup banjolučki msgr. Franjo Komarica je razgovarao i s članovima Župnog pastoralnog vijeća i Župnog ekonomskog vijeća, te grupom župljana koji se trude oko priprema za obilježavanje 150. godišnjice župe svetoga Ilije Proroka u Bosanskom Grahovu, uoči i na blagdan svetoga Ilije Proroka, zaštitnika župe u Bosanskom Grahovu.

Susret s načelnikom

Banjolučki biskup msgr. Franjo Komarica pohodio je i načelnika općine Bosansko Grahovo Uroša Makića, te razgovarao o aktualnoj situaciji u toj siromašnoj općini. Posebno je bilo razgovora o vjernicima sela Uništa, koji pripadaju BiH, tj. općini Bosansko Grahovo, ali nemaju nikakvog puta do sjedišta općine. Mještani, a i načelnik općine, molili su biskupa da i on kod političara preporuči životne potrebe obnove porušenog sela, kao i infrastrukture, što je biskup i obećao. Biskup Komarica je pohodio i prognaničku mladu obitelj Spajić koja je nedavno dobila trojke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?