Kiseljak

Obilaznica čeka rješavanje imovinsko-pravnih odnosa

Infrastruktura
13.07.2012.
u 09:44

Gradnja obilaznice nije stala, sve ide prema planu, realno je očekivati da ćemo obilaznicu završiti iduće godine

Svi žitelji općine Kiseljak do jeseni bi trebali biti priključeni na vodovod. Vodovodna mreža za naselja koja do sada nisu bila priključena na vodovod, a to su naselja prema općinama Fojnica i Busovača, doznajemo od Mladena Mišurića Ramljaka, načelnika općine, gradi se kreditnim sredstvima. Radi se o projektu vrijednosti dva milijuna maraka. - Završeni su istražni radovi na bušotini Zečevo polje. Vode ima dovoljno i vrhunske je kvalitete tako da će sva naselja koja dosad nisu bila priključena na vodovod, a vodu su dobijali uglavnom uz pomoć bunara i hidrofora, do jeseni dobiti vodu iz vodovoda, kaže načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak.

Dovoljno vode

Uz vodovodnu mrežu gradi se i kanalizacijski kolektor u kiseljačkome naselju Jehovac prema Busovači. Projekt je vrijedan oko 300 tisuća konvertibilnih maraka. No, za Kiseljak vrlo važan projekt, gradnja mini obilaznice, stoji. Barem takav dojam ima većina Kiseljačana. Načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak kaže da projekt ne stoji već je u fazi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.

Prometne gužve

- Gradnja obilaznice nije stala. Sve ide prema planu, a realno je očekivati da ćemo mini obilaznicu završiti iduće godine. Trenutačno se radi na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa s vlasnicima okolnih parcela, pojašnjava Mladen Mišurić Ramljak. Prometne gužve rak rana su Kiseljaka jer glavna prometnica ujedno je i jedina koja prolazi kroz Kiseljak, inače vrlo prometno mjesto. Alternative kako zaobići svakodnevne prometne gužve, osobito izražene ljeti kada se uglavnom izvode radovi na popravci cesta, Kiseljačani nemaju te se svako rješenje koje bi rasteretilo gužve i te kako željno iščekuje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?