čeka se odluka

Obama: Mogući napada na Siriju poslat će 'jak signal'

obama
Reuters/PIXSELL
29.08.2013.
u 07:45

Obama je potvrdio da je njegova administracija zaključila da je sirijska vlada koristila kemijsko oružje u nedavnom napadu u kojem su poginuli civili

Predsjednik Obama upozorio je u srijedu da će potencijalni američki vojni udar na sirijski vladajući režim u znak odmazde zbog napada kemijskog oružja na vlastiti narod poslati "prilično jak signal da je bolje to ne učiniti opet."

Obama je potvrdio da je njegova administracija zaključila da je sirijska vlada koristila kemijsko oružje u nedavnom napadu u kojem su poginuli civili. No, naglasio je da on još uvijek nije donio odluku o tome hoće li američki odgovor uključivati vojne udare o kojima njegova administracija razmišlja, prenosi WashingtonPost.

- Nemam interes za bilokakav otvoreni sukob sa Sirijom, ali moramo biti sigurni da kada zemlje prekrše međunarodne norme koristeći kemijsko oružje kojim bi nam mogli zaprijetiti, držimo ih odgovornima - rekao je Obama. Dodao je kako korištenje kemijskog oružja znači "crvenu liniju".

Administracija tvrdi kako joj nije cilj svrgnuti sirijskog predsjednika Assada, već poslati jasnu poruku da upotreba kemijskog oružja nije dopuštena.

>>Sirija upozorava: Teroristi će kemijskim oružjem napasti Europu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije