CRKVA PROTIV MEDIJA

Novinari i urednici agenti su tajnih službi, KOS-ovci i Udbaši

miklenić (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
11.05.2011.
u 06:40

Više je nego očito da mediji u Hrvatskoj nisu slobodni, a zbog toga ni vjerodojstojni, piše novi Glas Koncila

Glavni urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić optužio je u svom najnovijem komentaru hrvatske medije da su "antihrvatski, antidržavni, antidruštveni, antikatolički, anticrkveni i antivrijednosni" i da nisu nimalo slobodni.

"Više je nego očito da mediji u Hrvatskoj nisu slobodni, a zbog toga ni vjerodojstojni. Naime, ne mogu nikako biti slobodni mediji u kojima ne rade slobodni ljudi, novinari i urednici koji umjesto postupanja po svojoj savjesti moraju slijediti različite interese, kao što su gospodarski, ideološki ili politički", piše glavni urednik toga (polu)službenog crkvenog tjednika, tvrdeći kako je "većina medija u Hrvatskoj u rukama je i pod kontrolom onih ideoloških i političkih snaga koje nikada na javnoj sceni nisu artikulirale svoj politički program, a iznutra kontroliraju mnoge segmente vlasti i društvenog života, pa onda - razumije se - i medije, i to ne samo privatne nego i najvažniji javni medij u Hrvatskoj".

"Mediji u Republici Hrvatskoj objavili su neizmjerno mnogo priloga koji su u svojoj biti izrazito antihrvatski, antidržavni, antidruštveni, antikatolički, anticrkveni i antivrijednosni, a da nitko ni od novinara ni od urednika ili vlasnika medija za to nije pravno javno ni prozvan a kamoli da bi bio sankcioniran", piše mons. Miklenić i pita se "nisu li u današnjoj Hrvatskoj vjerodostojni autori objavili čak u knjigama imena nekih urednika i novinara koji su agenti tajnih služba ili koji imaju poznata kodna imena za javnost više nepostojećeg KOS-a i Udbe" te "nisu li baš ti prozvani medijski djelatnici vrlo plodni autori priloga kojima se diktira glavna struja javnoga mnijenja i koji ne ostavljaju mjesta da se o tim istim pitanjima ili temama progovara iz drugoga kuta i u drugom svjetlu".

"Nisu li baš ti prozvani autori ispisivali novinarske optužnice i kriminalizirali ne samo hrvatske generale koji su u haaškom pritvoru nego i hrvatske branitelje i prvoga hrvatskog predsjednika? Nisu li baš oni nabijali hrvatskom narodu kompleks genocidnosti i zločinaštva", pita Ivan Miklenić, tvrdeći kako "mediji u Hrvatskoj nisu slobodni dokle god - da bi dobili plaćene reklame - moraju šutjeti da najmoćniji ljudi u zemlji ne moraju plaćati sve poreze i doprinose u državni proračun ili dok ti isti moćnici zlorabe namjenska novčana sredstva iz državnog proračuna ili dok ucjenjuju i 'gutaju' tzv. sitne ribe koje bi im mogle biti konkurencija ili ugroziti njihove monopole".

"Ne mogu biti slobodni mediji u Hrvatskoj dok ima vlasnika, urednika i novinara koji su na mig određenoga političkog ili ideološkog moćnika spremni svim medijskim sredstvima raspaliti protiv onoga u koga neki moćnik upre svoj prst ili čak da izvornu ili falcificiranu građu da se nekoga stavi na javni javni stup srama", piše glavni urednik Glasa Koncila u svom najnovijem komentaru.

Zanimljivo je da je komentar objavljen dan prije susreta kardinala Josipa Bozanića i svih glavnih urednika hrvatskih medija, koji se tradicionalno održava u svibnju, a koji će se sutra održati u prostorijama Hrvatske biskupske konferencije. Ako i kardinal Bozanić dijeli Miklenićeve stavove, onda će na tom susretu doista biti zanimljiva rasprava između glavnih urednika medija u Hrvatskoj i aktualnog crkvenog vrha.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 2

CI
cinbenik
12:24 11.05.2011.

Ako su novinari KOSovci,udbasi onda vjerovatno postoje Ustase i Cetnici prodiv kojih su se oni borili citavo vrijeme.Gdje ti spadas Ivane Miklenicu i za koga se ti zalases zludjivajuci narod,a kada se sudarimo sa vrijednostima koje su poznate naprednom svijetu,nitko od crkvenih dostojnika nije odgovarao za borbu protiv vraga nego nobicni smrtnici bez obzira na poticanje.

KR
krtica
03:45 12.05.2011.

Novinari su obicni \"lazari\" koji ocekuju mrvice s gosodareva stola, a gospodar je tzv. hrvatska vlada koja budno kontrolira medije u Hrvatskoj. Ljevicari - KOS - Udba, sve to je pod istim nazivnikom!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije