Suđenje

Novinar i njegov brat optuženi za ubojstvo para

Zločin
15.05.2013.
u 10:05

Optuženi za ratno ubojstvo hrvatskog bračnog para u Banjoj Luci

Milorad Vučković (58), nekadašnji direktor Informativnog poslovnog centra novinske agencije SRNA, izjavio je jučer pred Okružnim sudom u Banjoj Luci da nema veze s ubojstvom hrvatskog bračnog para Ilije i Jelice Topić i da mu je cijeli slučaj “napakirao” policijski inspektor Ranko Đukarić dok je istraživao njegovog brata Radenka (48), koji je također negirao zločin. Novinara i njegova brata se tereti da su u noćnim satima 20. travnja 1995. godine iz koristoljublja ubili bračni par u njihovoj kući u Dragočaju kod Banje Luke.

Pukovnik umro

Ilija je ubijen snažnim udarcem u glavu, dok je Jelica ubijena hicem iz pištolja “CZ 99”, koji je pet godina kasnije pronađen u kući optuženog Milorada, dok su Radenkovi otisci otkriveni na kutiji cigareta koja je zatečena na mjestu zločina. Milorad je potvrdio da je za rata imao pištolj “CZ 99”, ali da ga je 1993. godine poklonio pukovniku Vitomiru Grujiću, s koji je bio na ratištu, ali daljnja sudbina pištolja nikome nije poznata. Pukovnik Grujić je u međuvremenu umro. - Moj brat je bio u pritvoru zbog tih ubojstava i angažirao sam odvjetnika Danu Končara, koji me upoznao s inspektorom Rankom Đukarićem, koji mi je pričao o svojim obiteljskim problemima i pitao mogu li novčano pomoći liječenje njegove supruge.

Osuđen za silovanje

Rekao sam da novac nemam, ali sam ponudio pozajmicu auta s gorivom. No, kasnije je tvrdio da sam naručio njegovu likvidaciju - ispričao je Milorad, napominjući da se u kobno vrijeme oporavljao od teške prometne nesreće. Njegov brat je pak rekao da je bio na ratištu u mjestu Liješće kod Bosanskog Broda. - Za to sam doznao na dopustu, tek poslije dva-tri dana. Protiv mene nije bilo dokaza i tek 4 godine poslije pojavio se moj otisak prsta na kutiji cigareta, a ja nikad nisam pušio - naveo je Radenko, koji je ranije osuđen za silovanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?