Ročište

Novi zastupnik SDP-a Mario Moharić na optuženičkoj klupi

'16.12.2011., Cakovec - Predsjednik medjimurskog SDP-a i medjimurski zupan Ivan Perhoc, osvrnuo se na minule izbore i predstavio medjimurske SDP-ove saborske zastupnike. S lijeva: Mario Moharic; Nadic
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
05.01.2012.
u 10:36

- Protiv mene su nezadovoljnici u Općinskom vijeću podnijeli dvije kaznene prijave, a optužnica je podignuta temeljem prijave koju su podnijeli vijećnici HDZ-a i Stjepan Blagus još prije tri godine - kaže Moharić

 

Na Općinskom sudu u Čakovcu za 7. veljače zakazana je rasprava u suđenju Mariju Mohariću (42), saborskom zastupniku SDP-a, koji je na izborima 4. prosinca dobio priliku da prvi put sjedne u zastupničke klupe. Moharića se, kako piše tjednik Međimurske novine, tereti za kazneno djelo protiv službene dužnosti, za koje je predviđena novčana kazna ili kazna do tri godine zatvora. Kaznena prijava odnosi se na njegovu dužnost načelnika u Općini Goričan, u kojoj već dulje od godinu dana traju stranačka prepucavanja. Vladajući vijećnici podnijeli su ostavke, želeći isprovocirati prijevremene izbore, no oporba je došla do ključnog sedmog glasa i nastavila djelovati u Općinskom vijeću. Načelnik Moharić ignorira njihove zahtjeve i odluke jer još čeka pravorijek Ministarstva uprave. Mohariću bi prije suđenja trebalo skinuti imunitet u Hrvatskom saboru.

- Ne vidim u tome nikakav problem. Plan HDZ-a bio je da mi se onemogući izlazak na izbore 2009. godine jer sam otpustio njihovog člana i pročelnika općinskog upravnog odjela, pa su 2008. njihovi vijećnici podnijeli kaznenu prijavu protiv mene. Taj kompletni spis predočio sam tada županijskom i državnom vodstvu stranke - kazao je za portal emedjimurje M. Moharić, kojemu teče treći mandat načelnika. S. Blagus smijenjen je u u veljači prošle godine s mjesta predsjednika OV-a, no nakon ostavki vladajućih vijećnika ponovno je krajem ljeta izabran na tu dužnost kao vijećnik HSU-a. Moharić ističe da se ne radi o korupciji ili pogodovanju, nego o "potpisivanju odluka Općinskog vijeća za koje će se dokazati da su bile pravovaljane".

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije