MEPAS MALL

Novi sjaj u Mostaru i investicija veća od pedeset milijuna eura

mepas
Foto: Stojan Lasić
1/3
29.03.2012.
u 10:02

Pothvat Vlasnik Mepas grupe Mirko GRBEŠIĆ donosi Mostaru više stotina radnih mjesta čime ovaj grad postaje jedna od najpoželjnijih trgovačkih destinacija u regiji, od Splita do Livna, Sarajeva i Dubrovnika

Prodajno-poslovni centar s hotelom u Mostaru - Mepas mall, posljednjih je dana prava košnica, no ni izbliza kakva će tek biti kada otvori svoja vrata posjetiteljima 13. travnja. Radnici zavrću vijke, vare, uređuju završne instalacije u suvremenoj unutrašnjosti objekta površine od gotovo 100.000 četvornih metara, dok vani radnici završavaju stakleno pročelje, parter i zelene površine.

Nova radna mjesta

Tek slijedi posao za stotine radnika koji će opremati brojne trgovine, kinodvorane, prvi hotel s pet zvjezdica. Mepas mall je najveća poslijeratna investicija u Mostaru u koju je uloženo više od 50 milijuna eura. Zamisao je investitora Mepas grupe kojoj na čelu stoji ugledni gospodarstvenik Mirko Grbešić da Mepas mall bude regionalni centar u četverokutu od Splita, Livna, Sarajeva i Dubrovnika. Po svojim gabaritima i ponudom, on to zasigurno jeste. Ukupna unutarnja površina objekta u kojem će se nalaziti trgovine, restorani, kafeterije, prvi hotel s pet zvjezdica u Mostaru je 43.000 četvornih metara. Jednostavan pristup garažama je osiguran iz Ulice kneza Višeslava, dok su pješački ulazi smješteni na sve četiri strane zgrade. Glavni ulaz u prodajni centar s impozantnim pročeljem nalazi se u Ulici kardinala Stepinca. U objektu se nalaze 3 podzemne etaže garaže sa 605 parkirališnih mjesta. Sedam je nadzemnim etaža, dvije etaže hotela i pristup omogućava šest panoramskih dizala. U prodajno-poslovnom centru s hotelom nalazi se ukupno devedeset trgovina svjetski poznatih brendova. Na katu ispod razine prizemlja nalazit će se veliki supermarket na površini od 2920 četvornih metara. U zgradi koja dominira u Mostaru nalaze se velike sportske trgovine, parfumerije, prvi McDonalds, banka, pošta... Na prvome katu nalaze se trgovine sportskih marki, parfumerije, trgovine cipela te ostale robne marke. Slijedi dječji odjel s dječjom modom, igraonicom te trgovinama namijenjenim za kućni dekor i ostale kućne potrepštine.

Prostor za cijeli dan

U visini tri kata nalazi se “entertainment floor” u kojemu će se nalaziti kinodvorane koje će u Mostaru zabljesnuti 20 godina poslije rata. Mepas mall bit će i središte ureda razne namjene, budući da mnogi žele biti blizu centra u kojemu će se odvijati društveni život Mostara.

Centar sadrži i konferencijske dvorane u sklopu hotela te restoran na 2000 četvornih metara. Na svim katovima nalaze se kafeterije tako da Mepas postaje poput drugoga doma pružajući opušteno okruženje za provođenje ugodnih trenutaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?