Svečana dobrodošlica

Novi apostolski nuncij BiH stigao u Sarajevo

Nuncij
11.02.2013.
u 09:09

Vinko Puljić je izrazio dobrodošlicu riječima: - Dobro došli u BiH, posebno nakon rata, u kojoj se najmalobrojniji narod Hrvati - katolici susreću s pitanjem opstanka

Novi apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini i u Crnoj Gori nadbiskup Luigi Pezzuto stigao je u Sarajevo. Točno u 12 i 37 minuta zrakoplov kompanije Lufthansa iz pravca Munchena sletio je u zračnu luku, a nuncija su uz kardinala Vinka Puljića u zračnoj luci dočekali predsjednik BK BiH biskup Franjo Komarica, provincijal Bosne Srebrene fra Lovro Gavran, fra Ivan Sesar, provincijal Hercegovačke provincije Luka Tunjić, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije te poglavarice redova časnih sestara u BiH.

Srdačan doček

Nakon susreta, domaćini su se s nadbiskupom Pezzutom uputili u VIP salon i zadržali se izvjesno vrijeme u razgovoru. Tom prigodom kardinal Vinko Puljić je izrazio dobrodošlicu riječima - Dobro došli u BiH, u višenacionalnu zajednicu opterećenu problemima, posebice nakon rata, u kojoj se najmalobrojniji narod Hrvati - katolici susreću s pitanjem opstanka. Nadbiskup Luigi Pezzuto je kazao kako ga je Sveti Otac Benedikt XVI. imenovao u studenome prošle godine apostolskim nuncijem u BiH i u Crnoj Gori te da prenosi i donosi poruku mira i tolerancije. Nuncijatura je otvorena za sve ljude dobre volje, bez obzira na njihovu nacionalnost - kazao je nadbiskup Pezzuto. Na izlazu iz zračne luke novoimenovanom nunciju dobrodošlicu poželio je zbor “Redemptoris Mater” iz Vogošće predvođen don Albertom Zorandom, a cvijeće su mu uručila djeca i misije ADGENTA s roditeljima. Riječ je o obiteljima koja imaju petero i više djece i svi su članovi neokatekumenske zajednice. Nakon toga domaćini i nuncij zaputili su se prema zgradi vatikanskog veleposlanstva u Sarajevu.

Idući tjedan radno

Nuncij Pezzuto će već u utorak predati vjerodajnicu predsjedatelju Predsjedništva BiH Nebojši Radmanoviću. U subotu, 16. veljače u 11 sati u prostorijama Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije BK BiH organizirat će u znak dobrodošlice svečano primanje u čast novog apostolskog nuncija u Bosni i Hercegovini, a već u nedjelju, 17. veljače u sarajevskoj katedrali Srca Isusova novi apostolski nuncij Luigi Pezzuto predvodit će svetu misu u zajedništvu s nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem i ostalim biskupima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?