nove teorije

Nove teorije: Mona Lisa u Louvreu je duplikat, original je stariji 10 g.

mona lisa iz Islewortha
Arhivska fotografija
24.09.2012.
u 08:13

S druge pak strane profesor s Oxforda Martin Kemp tvrdi kako je nemoguće da je Mona Lisu iz Islwortha naslikao Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci naslikao je originalnu verziju Mona Lise deset godina prije nego što je naslikao verziju slike koja se danas nalazi u muzeju Louvre u Parizu, tvrde likovni stručnjaci a prenosi Daily mail.

Oni naime govore o slici poznatoj kao Mona Lisa iz Islewortha koju je otkrio kolekcionar Hugh Blaker nešto prije Prvog svjetskog rata. Sliku je kupio u Somersetu prilikom razgledavanja kuće jednog plemića nakon čega ju je odnio u svoj studio u Isleworthu, po čemu je slika i dobila ime.

Blaker je kasnije sliku prodao američkom kolekcionaru Henryju Pulitzeru, koji ju je poklonio svojoj djevojci. Slika koja je dimenzijama nešto veća od one u Louvreu promijenila je u međuvremenu nekoliko vlasnika, a trenutačno je pohranjena u Švicarskoj.

 

Stručnjaci iz neprofitne udruge "Mona Lisa" profesori Alessandro Vezzosi i Carlo Pedretti izvijestili su kako će otkriti povijesne i znanstvene dokaze koji će otkriti da je Mona Lisa izložena u Louvreu zapravo duplikat.

S druge pak strane profesor s Oxforda Martin Kemp tvrdi kako je nemoguće da je Mona Lisu iz Islwortha naslikao Leonardo da Vinci, jer je stil drugačiji, a vidljive su i brojne razlike na slikama, prije svega okoliš oko same Mona Lise.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?