MZ Vionica

Nova odlagališta otpada unatoč svim tablama upozorenja

Odlagalište
09.03.2013.
u 11:30

Nesavjesno ponašanje pojedinaca dovelo je do brojnih hrpa otpada pokraj prometnica

Zbog neodgovornog i nesavjesnog ponašanja pojedinaca u južnom dijelu MZ Vionica, koja se nalazi u blizini Majčina sela Bijakovići, “niklo” je divlje odlagalište otpada.

Unatoč tome djelatnici čitlučkog JP Broćanac čine napore i odbačeno smeće s cijelog područja Brotnja uklanjaju. Ipak, mora se reći da ni oni ne mogu očistiti sve što neodgovorni pojedinci onečiste. Naime, naprosto je nemoguće shvatiti koliko svima skupa nedostaje ekološke svijesti. Dovoljno je samo proći nekom regionalnom ili lokalnom prometnicom u Hercegovini da bismo vidjeli brojne hrpe svakovrsnog otpada odbačenog i razbacanog pokraj ceste. Takvo jedno vrlo ružno divlje odlagalište građevinskog, komunalnog i svakog drugog otpada, nastalo je južno od MZ Vionica, uz put koji vodi do prema ogromnoj davno iskopanoj rupi koja je trebala poslužiti kao temelj za nikad izgrađenu talijansku bolnicu “Otac Pio iz Pietrelćine”. Ruglo je to veće kad se zna da je to odlagalište otpada u neposrednoj blizini Majčina sela Bijakovići, a samo koji kilometar dalje od Međugorja. - Više puta su na prilazu ovoj lokaciji postavljene table s upozorenjima o zabrani odlaganja otpada, ali ih netko uporno ruši pa se ovdje odlaganje smeća nastavlja. Moram reći da se otpad ovdje ne odleže samo iz Bijakovića i Međugorja, nego to čine i neki naši mještani i tako dodatno zagađuju okoliš. Čudi me da se investitora koji je iskopao rupu ne natjera da je zatrpa ovu rupetinu ako ni nakon desetak godina ne namjerava graditi bolnicu. Krajnje je vrijeme da se taj problem riješi - rekao nam je jedan mještanin Vionice koji je želio ostati anoniman.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?