preopterećenje

Nova kriza – pola stanovništva Indije ostalo bez struje

indija,dalekovod,struja,prometna gužva (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
31.07.2012.
u 16:08

Pad tri mreže na sjeveru i istoku Indije bez struje je ostavio stanovnike deset indijskih država

Indiju je ponovno pogodila energetska kriza, ovaj put mnogo veća – bez električne energije danas je ostalo oko 620 milijuna ljudi, to jest pola stanovništva te zemlje, prenosi Al Jazeera. Pad tri mreže na sjeveru i istoku Indije bez struje je ostavio stanovnike deset indijskih država.

Shailendre Dubey, dužnosnik energetske tvrtke Uttar Pradesh, rekao je da se sjeverna mreža srušila oko 13 sati. Uzrok pada mreža isti je kao i jučerašnji – preopterećenje mreže, ovaj put u Agri, na lokaciji oko 100 kilometara udaljenoj od Delhija. S. K. Mohanty, energetski dužnosnik iz istočne zemlje Orissa, rekao je da će za ponovno uspostavljanje tamošnje mreže trebati nekoliko sati.

Ministar za energetiku Sushil Kumar Shinde za pad mreža optužio je države koje koriste više električne energije nego što bi trebale, piše USA Today.

– Jutros sam se sastao s energetskim dužnosnicima i dao im upute da kazne države koje uzimaju previše struje – rekao je novinarima.

Među brojnim gradovima pogođenim ovom krizom našao se i New Delhi. Ondje su prestali raditi podzemna željeznica i semafori. Uskočili su prometni policajci, no ni oni nisu mogli spriječiti prometni kaos. Električne energije i dalje nema u poslovnim centrima, no struje imaju ministri koji žive u luksuznim četvrtima.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?