pomozite i vi!

Norina majka: Bolest je jača od nje, ali ona je borac, ne predaje se!

nora
Foto: Facebook
1/5
03.02.2013.
u 09:05

Ravnatelj HZZO-a Siniša Varga obećao je hitnu reakciju u roku od 48 sati. Grad Imotski donirao 100.000 kn.

– Uzet ću svoju djevojčicu, nosit ću je na leđima, s njome preplivati Atlantski ocean i odvesti je na liječenje u Ameriku – kaže za 24sata majka Đana (33), majka malene Nore koja je oboljela od akutne limfoblastične leukemije. Nova je metoda liječenja u Dječjoj bolnici u Philadelphiji. Problem je što joj za spas života trebaju 3,3 milijuna kuna, koje Norina obitelj nema, i što mora otputovati u roku od osam dana! Majka Đana ističe da će učiniti sve kako bi petogodišnjoj Nori dala još jednu, posljednju šansu za život.

Uključili se i poznati

Pismo očajne majke u kojem moli za pomoć kako bi spasila svoje dijete preplavilo je društvene mreže, mnoge osobe iz javnog života također su se uključile u akciju.

– Ne mogu sjediti kraj nje brojeći dane do trenutka kad će nas napustiti. Loše je, svjesna sam toga. Iscrpljene su sve mogućnosti liječenja u Hrvatskoj, no bolest je, nažalost, jača od moje Nore – rekla je mama za 24sata, koja je saznala da u Dječjoj bolnici u Philadelphiji izvode eksperimentalno liječenje za koje je Nora idealan kandidat. Nenad Korkut, glasnogovornik HZZO-a, tvrdi da im se djevojčičini roditelji, kao ni njezini liječnici onkolozi, službeno još nisu obratili. Ravnatelj HZZO-a Siniša Varga obećao je hitnu reakciju u roku od 48 sati, prenosi HRT.

Nora je svjesna svoje bolesti, ali sve prihvaća sa smiješkom. Mama ju je ošišala kad joj je zbog kemoterapija počela otpadati kosa. Nora se pogledala, nasmiješila i svima rekla da ima baš lijepu frizuru.

>>Majka moli za pomoć: Nora (5) bez terapije ne može još dugo živjeti!

Imotski daje 100.000 kuna za Noru

Na sinoćnjoj sjednici gradskog vijeća Imotski, donesena je odluka da se donira 100.000 kuna za pomoć Nori Šitum. Vijećnici se odriču putnih troškova i vijećničkih naknada, prenose imotske novine.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije