Traži pomilovanje

Norac podnio zahtjev za prijevremeno puštanje na slobodu

Mirko Norac (1)
Goran Stanzl/Pixsell
Autor
Ivanka Toma
26.05.2011.
u 09:35

Komisija koja donosi odluku sastaje se svaka tri mjeseca pa će tako Norčev zahtjev biti razmatran u lipnju

Ministarstvo pravosuđa, odnosno njegova Komisija za prijevremene otpuste, u lipnju će odlučiti hoće li udovoljiti molbi Mirka Norca i pustiti ga na slobodu. Izjavila nam je to glasnogovornica Ministarstva pravosuđa Vesna Dovranić napominjući da je Ministarstvo zaprimilo Norčevu molbu koju je još u siječnju najavio njegov odvjetnik Vlatko Nuić.

– Mogu potvrditi da je Norac podnio zahtjev za prijevremeno puštanje te da je ispunio sve zakonske uvjete za to. Komisija koja donosi odluku sastaje se svaka tri mjeseca, pa će tako Norčev zahtjev biti razmatran u lipnju – rekla je V. Dovranić.

Norac je do sada u zatvoru proveo deset godina, i to zbog ratnih zločina. Najprije ga je Županijski sud u Rijeci osudio na 12 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih 1991. godine nad srpskim civilima s područja Gospića, a kasnije je za ratne zločine počinjene također nad Srbima 1993. godine u Medačkom džepu osuđen na Županijskom sudu u Zagrebu na šest godina zatvora.

Izrečena mu je jedinstvena kazna od 15 godina zatvora. Kako je izdržao dvije trećine te kazne, stekao je uvjete za isticanje molbi za raniji izlazak na slobodu. Potvrđeno nam je da je njegovo vladanje u zatvoru ocijenjeno kao uzorno, a navodno je kao razlog za prijevremeno puštanje naveo obiteljske prilike. Naime, Norac se tijekom izdržavanja zatvorske kazne uspio oženiti i dobiti dijete.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije