Diplomacija

Njemački humanitarci rade na projektima za Mostar

Domovnica
04.03.2013.
u 09:55

Uskoro počinje skupljanje novca za izgradnju doma za djecu s posebnim potrebama

U Kongresnoj dvorani Kurhaus u Bad Homburgu u Njemačkoj održana je pred više od 500 uzvanika finalna gala večer izbora za Večernjakovu domovnicu 2013., koja se prema izboru čitatelja Večernjeg lista i izborom stručnog žirija dodjeljuje najpopularnijim hrvatskim iseljenicima. Dodjela nagrada okupila je na jednome mjestu kremu hrvatskog iseljeništva i ljude iz brojnih europskih zemalja. Na marginama ovog događaja održani su brojni sastanci političkih predstavnika. Zastupnik u Europskom parlamentu dr. Dieter Koch sastao se s hrvatskim kolegama, članom predsjedništva HDZ-a BiH Zdenkom Ćosićem, zastupnicima Ivanom Domagojem Miloševićem, Davorom Stierom, Antom Babićem te glavnim tajnikom HDZ-a Milijanom Brkićem. Tajnik za međunarodne odnose i iseljeništvo HDZ-a BiH Niko Marušić sastao se s Olgom Stoss, najpoznatijom njemačkom humanitarkom nastanjenom u njemačkom Bad Homburgu koja je za svoj dugogodišnji dobrotvorni rad dobila najveće njemačko odličje Savezni križ za zasluge s ogrlicom.

Stoss, inače predsjednica udruge Kroatien-Hilfe iz Bad Homburga, je samo prošle godine za Dom za djecu i mlađe punoljetne osobe “Maslina” iz Dubrovnika prikupila 300.000 eura koje je zajedno s gradonačelnikom Bad Homburga Michaelom Korwisim uručila štićenicima Doma. Stoss je tom prigodom obećala tajniku Niki Marušiću da joj je sljedeći humanitarni zadatak pomoć djeci s posebnim potrebama u Mostaru. Za očekivati je kako će uskoro biti pokrenuti konkretni potezi kako bi došlo do realizacije ovoga plana. Osim Domovnice, u Frankfurtu je održana zajednička sjednica svih koordinacija HDZ-a SR Njemačke. I ove godine se okupilo stotinjak vodećih članova, predsjednika Koordinacija i vodstava ogranaka HDZ-a Njemačke. Kao glavni gosti sjednici su nazočili Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a, Davor Stier, međunarodni tajnik HDZ-a te saborski zastupnici, Ivan Šuker i dr. Domagoj Milošević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?