POMOĆ

Njemačka ALBA ponovno pomaže u odvozu otpada s ulica Mostara

alba
VL FOTO
14.07.2012.
u 12:37

Zbog spora koji Parkovi imaju s odlagalištem Uborak, njemačka ALBA ponovno pomaže u odvozu otpada s mostarskih ulica

Stanje pet gradskih komunalnih poduzeća koja se bave prikupljanjem i zbrinjavanjem komunalnog otpada je nepromijenjeno, a brda otpada na ulicama Mostara opet rastu. I to na temperaturama većim od 40 stupnjeva. Problematika između gradskih komunalnih poduzeća i Gradske uprave se ponavlja već ustaljenim ritmom. Danas smo na više lokacija u Mostaru mogli vidjeti kako djelatnici ALBA-e po tko zna koji put sakupljaju otpad u Mostaru. Iz uprave ALBA-e nam je priopćeno da se to podrazumijeva kao i svaki put dosad rado pomažu kolegama iz javnih komunalnih poduzeća.

Time se spriječava da Grad Mostar zapadne u još veći komunalni kaos, a posebno zbog mogućnosti zaraze pri ovim ljetnim temperaturama. Od njemačke ALBA-e postoji ponuda prema Gradskoj upravi te Vijeću Grada Mostara za javnim-privatnim-partnerstvom. Ponuda sadrži izravnu investiciju u vrijednosti oko 10 milijuna maraka, suvlasništvo Grada Mostara nad zajedničkim poduzećem, zbrinjavanjem dijela radnika, uvođenje novih tretmana obrade otpada, selektivno prikupljanje te zbrinjavanjem ostalih vrsta otpada, kao i uvođenje EU normativa.

Naglašeno je da ALBA ne želi nekretnine sadašnjih komunalnih poduzeća nego bi rješenje za vrlo vrijedne nekretnine trebala iznaći Gradska uprava. Unatoč ovoj ponudi, mostarske gradske vlasti još uvijek ne razmišljaju o ulasku u javno-privatno partnerstvo s ovom njemačkom tvrtkom. Umjesto rješenja problema, Mostar i dalje grca u komunalnim problemima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?