Skrivene žrtve

Nizozemski svećenici seksualno zlostavljali tisuće žena?

crkva, portal
DPA/PIXSELL
11.03.2013.
u 21:02

Temeljem svjedočenja žrtava utvrđeno je da se najveći broj silovanja događao u crkvama ili prostorijama koje koriste svećenici, a nešto manje djevojaka pretrpjele su zlostavljanja u svojim domovima prilikom posjeta svećenika

Svećenici katoličke crkve su od 1945. do 2010. godine seksualno zlostavljali desetine tisuća djevojaka u Nizozemskoj, objavljeno je danas u Amsterdamu - javlja B92.

Podaci su to do kojih su došli istraživači Nezavisnog odbora za istragu zločina svećenika koji je formirala nizozemska Biskupska konferencija po nalogu vlade, a u svom izvještaju objavili su podatak da je čak 40 posto anketiranih žena priznalo da su ih silovali svećenici ili njihovi pomoćnici, no nemoguće je otkriti stvarni broj, dodaje se.

Temeljem svjedočenja žrtava utvrđeno je da se najveći broj silovanja događao u crkvama ili prostorijama koje koriste svećenici, a nešto manje djevojaka pretrpjele su zlostavljanja u svojim domovima prilikom posjeta svećenika, navodi se.

>>Sveta Stolica nije kriva što je svećenik zlostavljao maloljetnike

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?