nema ga nigdje

Nitko ne zna kamo je nestalo zaraženo meso iz BiH

'za gradsku...30. 07. 2009. tresnjevacki plac/mesnice mraz i francek/meso koje je kao jeftinije nego u velikim shoping centrima snimio: zeljko hladika'
Željko Hladika/VeČernji list
19.10.2012.
u 08:51

Dok Hrvatska strana tvrdi da je sporne pošiljke vratila proizvođaču u BiH na uništavanje, dikektor Ureda za veterinarstvo BiH Ljubomir Kalaba pak kaže da im ništa nije vraćeno

Bosanskohercegovačke vlasti tvrde da ne znaju gdje su završila četiri kamiona zaraženog mesa peradi i mliječnih proizvoda te još četiri pošiljke mliječnih proizvoda koji su vraćeni s granice s Hrvatskom.

Dok Hrvatska strana tvrdi da je sporne pošiljke vratila proizvođaču u BiH na uništavanje, direktor Ureda za veterinarstvo BiH Ljubomir Kalaba pak kaže da im ništa nije vraćeno.

Piše o tome Novi list koji navodi i priopćenje Ministarstva poljoprivrede u kojem piše da je svih osam pošiljki vraćano u BiH te da su o tome obaviještene tamošnje vlasti. O povratku pošiljaka koje su nakon uzorkovanja imale pozitivan rezultat svjedoče i dokumenti Carinske službe RH.

Dok iz BiH poručuju da njihove zaražene pošiljke nisu vraćene, Novi list podsjeća i na činjenicu da u BiH ne postoji objekt, poput Agroproteinke u Hrvatskoj, za zbrinjavanje i preradu nusproizvoda životinjskog porijekla. Stoga se građani BiH, ali i Hrvatske, s pravom mogu zapitati što se na kraju događa s ovakvim pošiljkama i kakva je zapravo  kvaliteta proizvoda koje konzumiraju.

>>Jakovina o zaraženom mesu: Nije bilo potrebe alarmirati javnost

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?