NA PRVOJ SJEDNICI

Nina Obuljen nova je predsjednica Programskog vijeća HRT-a

nina obuljen
Foto: HRT
1/3
19.11.2012.
u 14:58

Nju je kao jedinu kandidatkinju s osam glasova za i jednim protiv prihvatilo novokonstituirano vijeće koje je ujedno za njena zamjenika izabralo Brunu Kragića

Nina Obuljen izabrana je u ponedjeljak za predsjednicu novog Programskog vijeća HRT-a, javlja Odjel za odnose s javnošću HRT-a. Nju je kao jedinu kandidatkinju s osam glasova za i jednim protiv prihvatilo novokonstituirano vijeće koje je ujedno za njena zamjenika izabralo Brunu Kragića.

Vijeće je i ovjerilo mandate svojim članovima pa su tako na četiri godine ždrijebom izabrani Josip Jelić, Bruno Kragić, Arsen Oremović, Sandra Ravlić, i Zoran Šangut. Na dvije godine izabrani su Ivica Maštruko, Nina Obuljen, Neda Ritz i Marina Mučalo.

Iako vijeće HRT-a u punom sastavu broji jedanaest članova, preostala dva člana iz redova zaposlenika HRT-a bit će izabrana naknadno.

Članovima vijeća dobrodošlicu je izrazio i glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman koji je istaknuo da se nada kako će Sabor što prije izabrati preostala dva člana Nadzornog odbora HRT-a.

Radman je kazao i da će novi ugovor između Vlade i HRT kojim se definira opseg usluga koje HRT kao javni servis mora proizvesti biti potpisan u roku godine dana, a do tada će se predložiti prolongiranje postojećeg. Najavio je i skoro pokretanje četvrtog kanala javne televizije.

– U pripremama smo za početak emitiranja HRT-a 4, on bi trebao biti dominantno izvještajni, odnosno news-kanal s elementima regionalnog i lokalnog programa – istaknuo je Radman.

>>Radman: Za one koji žele biti poduzetnici nema mjesta na HRT-u

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije