Snimka udara

Nije poginula u padu zrakoplova, nego su je pregazili spasitelji?

San Francisco
Reuters/PIXSELL
08.07.2013.
u 08:21

Mrtvozornik okruga San Mateo Robert Foucrault je rekao da su mu vatrogasci kazali da je djevojku možda pregazilo vozilo. - Pregledom ćemo utvrditi je li umrla u zrakoplovnoj nesreći ili u drugom incidentu - rekao je Foucrault.

Jednu od dvije djevojke koje su umrla u zrakoplovnoj nesreći u San Franciscu možda su pregazili spasioci koji su sa svojim vozilom stigli u spašavanje putnika.

Mrtvozornik okruga San Mateo Robert Foucrault je rekao da su mu vatrogasci kazali da je djevojku možda pregazilo vozilo. - Dio našeg zadatka je i utvrditi uzrok smrti. Pregledom ćemo utvrditi je li umrla u zrakoplovnoj nesreći ili u drugom incidentu - rekao je Foucrault.

Dvije djevojke poginule, 182 osobe u bolnici

U zrakoplovnoj nesreći Boeinga 777 u San Franciscu umrle su dvije 16-godišnjakinje iz Kine, a 182 osobe su završile u bolnici. Pilotu koji je vozio zrakoplov Asiana Airlinesa je to bilo prvo slijetanje sa tim tipom zrakoplova, no nije mu bio prvi put da leti za San Francisco, izvijestili su iz Asiana Airlinesa. Pilot Lee Kang-Kuk je iz Seula do San Francisca letio nekoliko puta između 1999. i 2004. godine. Imao je 43 sata letenja sa Boeingom 777, a ukupno je letio više od 10 tisuća sati.

Južnokorejski i američki istražitelji zajedno će danas ispitati Leeja i Lee Jeong-mina, koji je bio kopilot na letu. Snimka iz kokpita sugerira kako su piloti pokušali prekinuti slijetanje manje od dvije sekunde prije nego je zrakoplov udario u pistu Međunarodne zračne luke San Francisco. Podaci sa leta pokazuju da je zrakoplov pisti prilazio presporo i prenisko te su piloti sedam sekundi prije udara pokušali povećati brzinu. Alarm im se oglasio četiri sekunde prije udara pa su odlučili prekinuti slijetanje 1,5 sekundi prije nesreće.

>>Boeing udario u pistu i zapalio se: dvoje mrtvih, 182 ozlijeđenih

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije