KOLAPS

Ni vlakom se ne može od Sarajeva do Mostara

vlak9
Antonio Bronić/PIXSELL
07.02.2012.
u 13:08

Prema informacijama koje dolaze s terena na južnoj pruzi je pokidana i kontaktna mreža, što dodatno usložnjava prometnu situaciju

Uslijed velikih snježnih padavina željeznički promet u Federaciji BiH odvija se pod izuzetno teškim uvjetima. Iz Željeznica FBiH je priopćeno da su na nekim dijelovima željezničke mreže prema jugu pruge neprohodne i unatoč angažiranju ljudstva i strojeva i da zasad ne mogu potvrditi kad će redovan željeznički proment profunkcionirati na „južnoj pruzi“. Prema informacijama koje dolaze s terena na južnoj pruzi je pokidana i kontaktna mreža, što dodatno usložnjava prometnu situaciju

„Obzirom da je na snazi stanje elementarne nepogode u Federaciji BiH, kriznim štožerom ŽFBiH rukovodi predsjednik Uprave-generalni direktor Nedžad Osmanagić koji se sa članovima  štožera nalazi na terenu, na ključnoj lokaciji kod Bradine, a u cilju hitne uspostave nesmetanog odvijanja željezničkog prometa“, navodi se u priopćenju.
Pozvani su svi uposlenici Željeznica Federacije BiH da se jave na posao u najbliže željezničke stanice i stave na raspolaganje.

Danas su, kako se navodi u priopćenju, nastavljene aktivnosti na probijanju nanosa i uspostave željezničkog prometa. Ekipe napreduju i svladali su polovicu dionice Bradina - Konjic. Probijena je i druga kritična točka i nastavlja se prema Konjicu. Na ostalim željezničkim linijama u Federaciji BiH željeznički promet se odvija uz poteškoće i kašnjenja. Na pruzi Sarajevo-Doboj-Bosanski Šamac, željeznički promet se odvija otežano sa zakašnjenjima putničkih vlakova. Na prugama u Tuzlanskoj i Unsko-sanskoj županiji željeznicki promet se odvija otežano.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?