HPD Vitez

Nezaboravno uz vedru i hladnu noć

pjesacenje
Zvonimir Čilić
16.01.2012.
u 09:22

Preko osoja na nadmorskoj visini od 1050 metara gdje je temperatura u dolasku bila – 6 Celzijevih stupnjeva

Noćno pješačenje na maršuti dugoj oko 18 kilometara organizirali su vrijedni članovi Hrvatskog planinarskog društva Vitez. Pješačenje je organizirano u subotu, učešće je uzelo, uz tridesetak iskusnih članova Hrvatskog planinarskog društva Vitez, još stotinjak građana Viteza, starosne dobi od 16 do 60 godina. Među sudionicima ovog zanimljivog događaja bilo je i gostiju iz planinarskih društava „Kuk“ iz Novog Travnika i „Guča Gora“ iz istoimenog travničkog naselja.

Predsjednik na čelu

Kolona pješaka pod vodstvom članova Hrvatskog planinarskog društva Vitez na čelu s predsjednikom i tajnikom društva, Antom Bošnjakom i Draganom Radeljićem, krenula je u subotu u 18 sati s Gradskog trga u Vitezu, s nadmorske visine od 407 metara, a krajnji cilj je bio planinarski dom ovog društva u Zaselju u općini Vitez, na nadmorskoj visini od 765 metara. Put je vodio preko Osoja do poznate planinarske destinacije Zabrđe, na nadmorskoj visini od 1050 metara gdje je temperatura u dolasku bila – 6 stupnjeva. Na polasku iz Viteza temperatura je bila – 2 stupnja. S te najviše točke put je vodio do Zaselja i planinarskog doma gdje su ih čekali topli napitci i ukusna planinarska čorba.

Organizatori, članovi Hrvatskog planinarskog društva Vitez, organizirali su i logističku službu pa je tako osmero logističara cijelim putem i u povremenim kratkim odmorima sudionicima nudili osvježavajuća pića i tople napitke.

Nezaboravno druženje

Nakon iznimno veselog te nezaboravnog druženja u planinarskom domu, gdje je organiziran i planinarski bal, jedan broj sudionika pješačenja ostao je na spavanju u planinarskom domu, dok su ostali iz Zaselja u Vitez vratili u privatnoj režiji ili pak organiziranim prijevozom.

Neki od sudionika ovog zanimljivog pješačenja ga ocjenjuju pothvatom, kako zbog hladnog vremena, planinskih šumovitih predjela pokrivenih snijegom, dužine puta, te mnogih drugih zimskih ugođaja.

Nije ni čudo što je većina sudionika izjavila, kako je to za njih bio nezaboravan doživljaj, a čemu su posebice doprinijeli i mirno vrijeme ali i blistavo vedra zimska noć.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?