Izolacija općine

Neum traži poseban trak na granici sa Hrvatskom

Živko Matuško Neum
Frano Matić/Večernji list
07.01.2013.
u 17:39

"Time bi omogućili brzi prijelaz granice usprkos strogom nadzoru po schengenskim standardima", piše u pismu načelnik Neuma Živko Maštruko.

Načelnik Neuma Živko Matuško zatražio je da se uvede poseban cestovni trak na granici za stanovnike Neuma kada se uvede schengenski režim, piše Bitno.ba.

Matuško dodatno traži i da se izgradi prometnica prema unutrašnjosti BiH jer strahuje od izolacije mjesta. "Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja ove godine na graničnim prijelazima kod Kleka i Bistrine između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, tražimo da se uredi poseban trak za osobna vozila s neumskim registracijskim oznakama. Time bi omogućili brzi prijelaz granice usprkos strogom nadzoru po schengenskim standardima", piše u pismu načelnika Matuška kojeg je uputio predsjedniku Vijeća ministara BiH Vjekoslavu Bevandi, predsjedniku vlade Hercegovačko-neretvanske županije Denisu Lasiću te dužnosnicima HDZ-a BiH.

Načelnik je nezadovoljan činjenicom što vlasti BiH pregovore s Hrvatskom o tim pitanjima vode bez predstavnika općine. "Prolaz kroz Neum bez sudjelovanja i dogovora s lokalnom vlasti, to za Hrvate u općini Neum predstavlja i najgrublje nasilje", piše u pismu Maštruko te traži da se vlasti BiH brinu o jugu Bosne i Hercegovine kao što "Hrvatska vodi računa o jugu Hrvatske".

>>BiH geodeti krivotvorili granicu!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?