Veliko zanimanje

Nešto više od 1200 mjesta za rok u rujnu, samo medicina popunjena

Upis
23.07.2013.
u 09:23

Prijave za drugi upisni rok počinju 2. rujna. Poslije toga bit će prijemni

Sredina ljeta za sveučilišni grad znači završetak ispita, ali i završetak prvog razredbenog i upisnog roka za nove studente. Senat Sveučilišta u Mostaru je održao sjednicu na kojoj je izrazio zadovoljstvo interesom studenata, te su naglasili kako će na drugom, rujanskom, roku biti mjesta na svim fakultetima osim na Medicinskom fakultetu, koji je već u prvom roku popunjen.

Tek nekoliko mjesta

- Svake godine primamo 50 studenata, i već nekoliko godina se mjesta popune u prvom roku - kazali su nam s Medicinskog fakulteta dodavši kako će ove godine primiti nekoliko studenata više, jer imaju jednak broj bodova. Skoro je popunjen i Farmaceutski fakultet gdje su ostala samo dva slobodna mjesta. - Od 20 studenata koliko ih primamo, 18 ih je već primljeno, od čega su dva strana državljanina, kazali su nam s ovog fakulteta dodavši kako za samo dva studenta, bh. državljane, ministarstvo snosi troškove studiranja. Što se tiče Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta, za drugi rok je na prediplomskog studiju Agronomije, opći smjer, ostalo 36 mjesta za redovite studente uz plaćanje, te 29 mjesta za izvanredne studente. Što se tiče prediplomskog studija Prehrambene tehnologije ostalo je 13 slobodnih mjesta za redovite studente uz plaćanje. Na Građevinskom fakultetu ostalo je 45 slobodnih mjesta za studente koji participiraju u plaćanju školarine. Na Ekonomskom fakultetu su nam kazali kako je kvota od 100 uz potporu ministarstva popunjena, te kako je za redovite studente uz plaćanje i izvanredne ostalo dovoljno mjesta na svim studijskim grupama, odnosno na prediplomskom, diplomskom i stručnom studiju. Što se tiče Pravnog fakulteta, za drugi rok je ostalo devet mjesta za studente koji ne plaćaju školarinu, 11 za one koji studiraju uz potporu ministarstva, 120 za izvanredne studente, 14 za redovite studente i strane državljane koji plaćaju sami sebi školovanje, te 34 za strane državljane koji se upisuju u statusu izvanrednih studenta.

Najveće zanimanje

Na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti ostalo je 671 mjesto, od čega 44 za redovite studente uz potporu ministarstva, 273 za redovite uz plaćanje te 354 za izvanredne studente. Najviše mjesta ostalo je na smjerovima predškolski odgoj, fizička kultura, razredna nastava i pedagogija. Još jedan fakultet koji ima više mjesta je Filozofski fakultet na kojem je za drugi rok ostalo 241 mjesto od čega za redovite devet, redovite uz plaćanje 91 i izvanredne 141 mjesto. Najviše mjesta ostalo je na novinarstvu, politologiji i informacijskim znanostima, dok je primjerice za ruski jezik koji se uvodi tek od nove akademske godine već popunjena kvota na prvom roku. Za Fakultet strojarstva i računarstva, kao i Fakultet zdravstvenih studija nismo uspjeli dobiti podatke budući da su fakulteti već od jučer na kolektivnom odmoru. Prijave za drugi rok počinju od 2. rujna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?