Jablanica

Neophodno djelovanje helikopera na požarištima, Ozren u plamenu

vodice,požar,vatrogasci (1)
Duško Jaramaz/PIXSELL
15.08.2013.
u 16:37

Najkritičnije podrućje je u sjeverozapadnom dijelu od gornje točke požarišta niz brdo

Iako je stanje na požarištima jutros bilo nešto bolje, sada je daleko složenije. Naime, porastom temperature i kotrljanja užarenih predmeta niz strminu, dolazi do novih požarnih točaka, uočeno je njih već nekoliko, već nekoliko u nižim predjelima Draganjske planine a do kojih je nemoguć pristup.
Najkritičnije podrućje je u sjeverozapadnom dijelu od gornje točke požarišta niz brdo. Na požarištu Donja Jablanica je na više točaka primjetna sve veće koncentracija dima i plamena. Glavno čvorište je prema planini Plasa. Neophodno je djelovanje helikoptera u popodnevnim satima - stoji u obavijesti na službenoj stranici Općine Jablanica.

Također, dva helikoptera OS BiH jutros od 8 sati gase požar na miniranom šumskom području u Petrovu na planini Ozren. Minsko polje prostire se na oko 300.000 m2 opožarene površine, što sprečava vatrogasce da požar gase sa zemlje, te je gašenje požara na ovom dijelu moguće jedino iz zraka. Predsjedništvo BiH je jučer na izvanrednoj sjednici donijelo Odluku o angažiranju resursa Oružanih snaga BiH za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u gašenju požara na području općine Petrovo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?