Zastupnici iz RS-a

Nema sigurnosnih uvjeta da se zastupnici vrate u Sarajevo

Prosvjedi
19.06.2013.
u 13:12

Čekaju da im u Sarajevu bude zajamčena sigurnost

Zastupnici i izaslanici stranaka iz Republike Srpske u Parlamentu BiH zaključili su danas da se nisu stekli sigurnosni uvjeti za njihov povratak na posao u institucije BiH u Sarajevu. Oni su na sastanku na Jahorini naglasili da će se u Sarajevo vratiti tek kada Vijeće ministara i Neovisni odbor Parlamenta BiH analiziraju informaciju Direkcije za koodinaciju policijskih tijela BiH o događajima 6. i 7. lipnja u Sarajevu i kada im bude zajamčena sigurnost.

Narodna skupština RS-a usvojila je u petak zaključke kojim se traži osiguranje institucionalnih i personalnih jamstava za sigurnost zastupnika, izaslanika i zaposlenih u institucijama BiH u Sarajevu. Prosvjednici koji su tražili usvajanje zakona o JMBG, blokirali su 6. i 7. lipnja u zgradi institucija BiH u Sarajevu oko 1500 ljudi, među kojima su bili parlamentarci, ministri, službenici, strani diplomati i bankari.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela u izvješću o ovim događajima ustvrdila je da su ti prosvjedi bili nelegalni, kao i da je postojao veliki broj propusta policijskih tijela Sarajevske županije i FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?