Bijeli Brijeg

Nekad su gosti plemića strepjeli u Mostaru...

Utakmica
Stojan Lasić
05.08.2013.
u 10:50

Protivniku razine Rudara plemići bi nekih ranijih sezona lako napunili mrežu

Utakmica koju su igrali Zrinjski i Rudar domaći navijači bi trebali što prije zaboraviti ako ne bi željeli da im u ovo sparno i vruće vrijeme trebaju još i tablete za smirenje živaca. Nije to bio nogomet koji će dovesti publiku na tribine, dapače...

Bezuspješni pokušaji

Zrinjski je više pokušavao, tražio je igru, imao i nekoliko dobrih prigoda, ali opet nije uspio zabiti. Najbolju je prigodu u prvom dijelu nakon prekida propustio Radeljić čiji je udarac glavom zaustavila greda. Rudar se branio, tek pred sami kraj susreta u jednoj opasnoj kontri ta momčad pokušala je ozbiljnije ugroziti vrata plemića, imala je u jednom navratu pet igrača u završnici napada, naspram dvojice igrača Zrinjskog, ali nije tu bilo kvalitetne reakcije. Na koncu u Zrinjskom mogu imati puno razloga za zabrinutost. Obrise nečega što se zove dobra forma u toj momčadi protiv Rudara jedino je pokazivao Ivan Crnov. Obrana je nesigurna u predaji lopte u fazi napada. U fazi obrane, Rudar zadnju liniju nije značajnije testirao. Vezni red igra tromo, s mnoštvom nepotrebnih dodira. Šćepanović, Muminović, Đurić i Miličević odigraju solidno tek na mahove.

Oni su imali nekoliko obećavajućih situacija izvan kaznenog prostora, ali izostajala bi bolja reakcija, bolji udarac kako bi netko od njih pogodio mrežu. Na lijevom krilu dobrom igrom se isticao Crnov, ali na desnom se nije uspio nametnuti Simeunović.

Kantar još nije ni na pravoj fizičkoj razini i teško u ovom trenutku može pomoći momčadi. Istina, ni Crnov ni Simuenović, kasnije Kantar, nisu imali kvalitetnu podršku bočnih Stojkića i Brkovića. Napadači su posebna priča. Stalno se čini kako su odsječeni od ostatka momčadi, a opet Popović i Bekić, koji je igrao u drugom dijelu, pored sve želje i htijenja, nisu klasa koja može nešto sama napraviti pred protivničkim vratima.

Dugo bez dobre igre

Već dugo vremena publika u Mostaru nije vidjela da je Zrinjski nekog onako lagano nadigrao i zabio mu u mrežu 3 - 4 pogotka. Uz dužno poštovanje prema Rudaru, momčadi njihove razine redovito bi “stradale” pod Bijelim brijegom. Takve momčadi su se doslovno tresle kad bi gostovale u Mostaru, plašeći se debakla prije nego bi utakmica uopće i krenula. To već duže vrijeme nije slučaj. Na domaćem terenu Zrinjski već prosipa bodove.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?