Raspuštena Vlada

Nediljko Rimac kandidat za predsjednika Vlade HBŽ-a

rimac
VL FOTO
30.05.2012.
u 16:44

Razriješili dosadašnjeg predsjednika i ministre u Vladi Hercegbosanske županije

Skupština Hercegbosanske županije (HBŽ) na današnjoj održanoj izvanrednoj sjednici u Tomislavgradu donijela je Odluku o imenovanju Nediljka Rimca kandidatom za predsjednika Vlade HBŽ-a. Slijedom točaka dnevnog reda na današnjoj izvanrednoj sjednici, zastupnici Skupštine HBŽ-a donijeli su Odluku o razrješenju dosadašnjeg predsjednika i ministara u Vladi Hercegbosanske županije, te su imenovali dosadašnjeg predsjednika Nediljka Rimca iz HDZ 1990 kandidatom nove vlade. Ovim imenovanjem, zastupnici Skupštine ove županije dali su mu vremenski rok od dvadeset i jedan dan da dostavi imena kandidata za nove ministre, nakon čega će se održati nova sjednica ovog saziva Skupštine gdje će se odlučiti o potvrđivanju nove vlade HBŽ-a.

Također su zastupnici Skupštine HBŽ-a koju je danas predvodio predsjedatelj Jasenko Tufekčić, uz raspravu o zakonskom uporištu izglasali Odluku o privremenom financiranju Hercegbosanske županije za period od 01. travnja do 30. lipnja 2012. godine. Uz nazočnost djelatnika MUP-a današnjoj sjednici i njihovo negodovanje zbog neisplaćenih plaća, na prijedlog zastupnika Josipa Perića iz HSP-a BiH usvojen je zaključak na Skupštini kojim se daju ovlasti pomoćnicima ministara u provedbi spomenute Odluke o privremenom financiranju. Najavljena točka dnevnog reda o potvrđivanju kandidata za predsjedatelja i zamjenika predsjedatelja Skupštine na prijedlog zastupnika odgođena je do idućeg saziva Skupštine Hercegbosanske županije, priopćeno je sa današnje sjednice zakonodavnog tijela ove županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?