Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Ne trebate se bojati

Kardinal Vinko Puljić: ‘Što se voli, za to se umire, a za što se umire, nikad ne odumire’
19. ožujka 2011. u 13:44 0 komentara 61 prikaza
kardinal
Foto: Stojan Lasić

Dogodilo se ono što smo danima priželjkivali i najavljivali. Na predstavljanju vrijedne monografije “Kardinal od Vrhbosne”, koje su zajedno organizirali Večernji list, Matica hrvatska Mostar i HKD Napredak, došli su građani Mostara i cijele Hercegovine pozdraviti našega kardinala na najtopliji mogući način. Prepunom velikom dvoranom Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače zaorio se veliki pljesak kada je na pozornicu stupio kardinal Vinko Puljić, koji je tom prigodom, poručio:

Kardinalova poruka

- U ovim vremenima, kad se pomalo nazire osjećaj sumornog ozračja, htio bih poslati poruku: Ne trebate se bojati! Jer ono što se voli, za to se žrtvuje, za što se žrtvuje za to se umire, a za što se umire, to ne odumire. Zato se ne bojmo svoga identiteta. Treba svoje voljeti, a tuđe poštivati - istaknuo je kardinal Puljić. Promociji knjige nazočile su brojne osobe iz javnog, političkog, kulturnog života te predstavnici svih konfesija u BiH.

Tri povoda

Monografija “Kardinal od Vrhbosne” je koncem prošle godine tiskana u nakladi Večernjeg lista, Hrvatskoga kulturnog društva Napredak i Udruge Prsten. Povod za monografiju bile su tri važne obljetnice: 65 godina života, 40 godina misništva i 20 godina biskupstva kardinala Puljića.

Promotori knjige bili su dr. fra Ivan Sesar, mons. Alessandro d’Errico, vlč. Ivan Tolj i dr. Miroslav Palameta. Ulomke iz knjige čitao je glumac Robert Pehar, a događaju su glazbeno pridonijeli klape Hrvoje i Krš te Napretkov trio Pons.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.