PROBLEM

Ne riješi li se pitanje nestalih, budućnost naroda u BiH upitna

'boris kelecevic i serg marm'
''
13.07.2011.
u 14:30

MOCK želi da državne institucije, konkretno Institut za nestale i Društvo Crvenog križa postanu što efikasniji i samostalniji

- Međunarodni odbor Crvenog križa (MOCK) prvi put nakon dvadeset godina imenovao je državljanina Bosne i Hercegovine na mjesto šefa izaslanstva u Sarajevu.

Boris Kelečević tu dužnost od ovoga mjeseca preuzima od Sergea Marmyja, koji je boravio u BiH od travnja 2010. godine.

Odlazeći šef izaslanstva MOCK-a u BiH Serge Marmy kazao je tim povodom FENI da je glavni razlog za imenovanje državljanina BiH za šefa izaslanstva činjenica da on poznaje jezik i kulturu ove države što je definirao kao jasne prednosti u odnosu na stranog državljanina koji bi bio šef izaslanstva. "U pravilu, MOCK želi da državne institucije, konkretno Institut za nestale i Društvo Crvenog križa postanu što efikasniji i samostalniji. S tim ciljem MOCK blisko surađuje s ovim organizacijama u smislu stručne pomoći poput npr. upravljanja podacima vezanim za nestale osobe, kao i povezivanje ovih organizacija s predstavnicima međunarodne zajednice. Financijski gledano, MOCK je i dalje najveći međunarodni donator Društvu Crvenog križa BiH, a na raspolaganju smo i Institutu za nestale prilikom opremanja njihovih ureda i nabave specijalističke tehničke opreme," ističe on. Marmy smatra da je pitanje nestalih osoba prvenstveno humanitarni problem, ali ako se ne riješi, ono može ozbiljno utjecati na zajedničku budućnost naroda u našoj zemlji.

Iz tog razloga, vlasti u BiH koje su dužne razjasniti sudbinu nestalih, moraju uvijek davati prioritet ovom pitanju. (f)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?