Izmjene glumica

Nataša Dangubić nova zvijezda u predstavi "Gola u kavezu"

Nataša Dangubić
arhiva VL
17.01.2011.
u 10:47

U jednoj večeri tri se žene suočavaju s idejom žene u društvu, koja se najlakše može sažeti u jednu zanimljivu rečenicu iz same predstave: "Glumimo seks i grad, a sve je oko nas selo i apstinencija!"

Kazalište Moruzgva, koje trenutačno obitava na daskama kazališta Vidra, proživljava vlastitu predstavu. Naime, svi koji su čuli za njihovu uspješnicu ‘'Gola u kavezu’' znaju da je riječ o  predstavi o ženama koje se suočavaju s idejom majčinstva, obitelji, odrastanja. Upravo zbog suočavanja s istom idejom, u sljedećem prikazivanju predstave nećemo moći gledati glumice Anu Begić i Barbaru Vicković jer obje su trudne.

Nova je  dama u popularnoj predstavi Nataša Dangubić,  glumica koju je publika  zavoljela u  domaćem TV-serijalu ‘'Bitange i princeze'’. U subotu 22. siječnja Nataša će se pridružiti glumicama Eciji Ojdanić i Barbari Noli i prvi put zaigrati u  predstavi '‘Gola u kavezu’', dramskom prvijencu Olje Runjić koji nam donosi priču o Uni, Nini i Tanji.

Una je u vezi s oženjenim muškarcem i ne želi imati djecu, a trudna Nina uhvatila je muža u preljubu, a Tanja je rastavljena i ne može imati djecu. U jednoj večeri tri se žene suočavaju s idejom žene u društvu i ulogom koju žena ima u suvremenom konzumerističkom carstvu, a koja se najlakše može sažeti u jednu zanimljivu rečenicu iz same predstave: "Glumimo seks i grad,a sve je oko nas selo i apstinencija!" 

Predstava tematizira ženske obrasce ponašanja, brak, ženske stereotipe i arhetipe, a pritom se, kaže redatelj Ivan Leo Lemo, poprilično oštro okomljuje na muški rod.

Cijena ulaznice za "Golu u kavezu" je 50 kuna ako je rezervirate na e-mail kazaliste.moruzgva@gmail.com ili 60 kuna na blagajni Vidre. Uz Zagreb Exclusive Card na karte svih predstava kazališta Moruzgva ostvarujete popust od 33%!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?