Apel branitelja

Naredbodavci zločina nad Hrvatima poznati, ali im ne žele suditi

Majorizacija
03.06.2013.
u 09:30

HVIDR-a pita kako je moguće da još uvijek nije suđeno Seferu Haliloviću i bošnjačkim čelnicima, te zašto su optuženi za zločine puštaju na slobodu

Nakon puštanja iz pritvora Suda BiH Edina Džeke, osumnjičenog za zločine nad Hrvatima u Trusini, HVIDR-a HNŽ-a je zatražila od nadležnih institucija novu istragu o zločinima Armije BiH u dolini Neretve. - Nije nam jasno zašto Tužiteljstvo BiH još uvijek nije započelo procese protiv onih koji su u dolini Neretve naredili zločine nad Hrvatima i formiranje desetaka logora u Konjicu, Jablanici, Mostaru. Dok su Hrvati u istim procesima godinama zadržavani u pritvoru, drugi se puštaju na slobodu. Dok se jednima sudi po zapovjednoj odgovornosti, kod Bošnjaka se navodno traže samo oni koji su izravno počinili zločine. Hoće li ikada za zločine odgovarati Sefer Halilović i bošnjački politički vrh koji je znao ili naredio zločine nad Hrvatima - pita predsjednik HVIDR-e HNŽ-a Zoran Zovko. On poručuje kako su hrvatske žrtve rata i dalje spremne svjedočiti na sudu protiv zločinaca, ali Tužiteljstvo i nadležni sudovi sve predmete i dalje skrivaju od pravde i očiju javnosti. - Nećemo dopustiti da brojni zločini nad Hrvatima budu zaboravljeni, a na pravosuđu ove zemlje je da kazni zločince i one koji su naredili zločine - zaključili su u HVIDR-i HNŽ-a. Inače, braniteljske udruge već godinama traže procesuiranje Sefera Halilovića i ostalih ratnih bošnjačkih čelnika, ali pravosuđe ne želi krenuti u ove procese. Dokazi postoje, kao i stotine svjedočanstava hrvatskih žrtava. Sve te dokaze netko još uvijek čuva u svojoj ladici i skriva istinu o zločinima Armije BiH tijekom prošlog rata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?